Διακρίσεις λημνιών στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες

0

Στη Μύκονο για πρώτη φορά έλαβαν χώρα οι 29οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Εκεί βρέθηκαν και οι αποστολές των σωματείων της Λήμνου, ΑΕΛ και ΗΦΑΙΣΤΙΑΣ, οι οποίες μάλιστα σημείωσαν επιτυχίες, ειδικά τα παιδικά τμήματα.

Την πρώτη μέρα των αγώνων είχαμε την πρωτιά του Κολώνα Μιχάλη. στα 1000 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α που χάρισε και τους 7 βαθμούς στην ΑΕΛ. Στην ίδια κούρσα συμμετείχε και δεύτερος αθλητής της ΑΕΛ  ο Πατρώνιας Σταύρος Επιτυχημένη ήταν και η προσπάθεια του Μωυσή Δημήτρη που τερμάτισε 2ος στα 400 ΑΝΔΡΩΝ αποκομίζοντας 5 βαθμούς για την ομάδα της Μύρινας. Για την ΗΦΑΙΣΤΙΑ εξασφάλισαν 2 βαθμούς ο Μουστάκας Βαγγέλης τερματίζοντας 5ος στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΟ ΠΑΙΔΩΝ και η Ψυρούκη Μαρία 1 βαθμό και την 6η θέση στη ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β. Την πρώτη μέρα επίσης αγωνίστηκαν η Κρομμυδέλλη Φωτεινή (ΑΕΛ) στα 1000 ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α, οι Πατρώνιας Σταύρος (ΑΕΛ), Πορφύρης Κωσταντίνος (ΗΦΑΙΣΤΙΑ) και Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος στο ΜΗΚΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α όπως και οι Κολώνα Βασιλική και Καραγιάννη Άννα, ΑΕΛ αμφότερες, στα 600 ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β.

Στους αγώνες της Κυριακής ξεχώρισε η προσπάθεια της Δεσποτέρη Δήμητρας που βγήκε πρώτη στη ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ δίνοντας 7 βαθμούς στη ΗΦΑΙΣΤΙΑ, αλλά και της Κρομμυδέλλη Γεσθημανής (ΑΕΛ) που τερμάτισε δεύτερη στη ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α. Άλλες δύο επιτυχίες στο αγώνισμα της σφαιροβολίας στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β σημείωσε ο Σαμιώτης Χαράλαμπος (ΑΕΛ) που τερμάτισε τρίτος με 4 βαθμούς και ο Λαζαρίδης Κωνσταντίνος (ΑΕΛ) που τερμάτισε 6ος με 1 βαθμό. 2 βαθμούς για την ΑΕΛ έφερε και η 5η θέση του Μωυσή Δημήτρη στο ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ, ενώ 3 προσέφερε η 4η θέση του Καζόλη Αλέξανδρου στα 150 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β. Άλλες συμμετοχές είχαμε Κυριατζή Σοφία (ΑΕΛ) σε ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, Αρβανίτη Μαγδαληνή (ΑΕΛ) στα 80 ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’, Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος (ΗΦΑΙΣΤΙΑ) στα 80 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α, Μουστάκας Ευάγγελος (ΗΦΑΙΣΤΙΑ) και Αρκάς Αλέξανδρος (ΗΦΑΙΣΤΙΑ) στη ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α, Μωραϊτη Ελένη (ΑΕΛ) στο ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Απελάτου Δέσποινα (ΗΦΑΙΣΤΙΑ) στη ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α και Κρομμυδέλλη Φωτεινή (ΑΕΛ) στη ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.

Το Δημοτικό Στάδιο Κόρφου όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες

 

Την τριάδα των σωματείων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία διαμόρφωσαν ο Πανναξιακός με 119 βαθμούς, ο ΑΟ Μυκόνου με 114 και ο Παγχιακός με 93.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο στην τελετή έναρξης των αγώνων, η οργανωτική επιτροπή  βράβευσε τους αθλητές και αθλήτριες των σωματείων του Αιγαίου που εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις και πέτυχαν νίκες στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 2017. Βραβεύτηκαν επίσης και προπονητές σωματείων, ανάμεσα τους και δύο από τη Λέσβο.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η συμμετοχή των τριών ΑΜΕΑ αθλητών στην αποστολή της ΑΕΛ Κωνσταντίνας Τυρταίου, Κωνσταντίνου Τυρταίου και Παναγιώτη Αμπελώμου με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού Γεσθημανής Κατεβαινίδου.

Μόνο περηφάνια!

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές, τους γονείς και όσους παλεύουν για τα ιδανικά του αθλητισμού και τις νέες γενιές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.