“Κάτω τα χέρια από τις κοινότητες”, είπαν οι πρόεδροι της Λήμνου

0

Με ψήφισμα ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές του “Καλλικράτη”, που προωθεί του Υπουργείο Εσωτερικών τάχθηκαν οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Λήμνου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/10 στο Δημαρχείο του Μούδρου. Στην εισήγηση του, ο κ.Μοσχοβάκης αναφέρθηκε λεπτομερώς στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί η καλύτερη επικοινωνία αλλά και συνεργασία των μικρών και μεγάλων Δήμων.

Όσο και αν ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι δε θα ανοίξει χωροταξικό ζήτημα ούτε θα καταργηθούν οι πρόεδροι αλλά και ο θεσμός των τοπικών κοινοτήτων, υπάρχει έντονη ανησυχία αφού κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ερημοποίηση των χωριών της υπαίθρου.

Με ομοφωνία, όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων εξέφρασαν την ανάγκη να αντισταθούν στις επερχόμενες αλλαγές με πιο χαρακτηριστική, την τοποθέτηση του προέδρου της τ.κ Πλάκας που τάχθηκε υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων.

Στη συνάντηση επίσης αποφασίστηκε η Σύσταση Δικτύου Κοινοτήτων για την καλύτερη επικοινωνία αλλά και το συντονισμό των δράσεων στα ζητήματα που προκύπτουν. Στην συντονιστική επιτροπή που αναλαμβάνει και την ευθύνη για μελλοντικές συναντήσεις των προέδρων, συμμετέχουν οι Γιάννης Μοσχοβάκης, Μαντώ Γαροφαλλίδου-Παπούλκα, ο Χρήστος Τσαλίκης αλλά και ο Παλαιολόγος Τριανταφύλλου.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της κ.Παπούλκα Μαντώς, προέδρου της δημοτικής κοινότητας Μύρινας για τη δημοτική αρχή της Λήμνου και την έλλειψη κάθε επικοινωνίας όπως ισχυρίζεται αλλά και παράπονα για το γεγονός ότι η μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου μας, παραμένει “άστεγη” κάτι που όπως τονίζει δεν προβλέπεται από το νόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.