Α.Ο Προποντίς: Ένα σωματείο με έντονη κοινωνική δράση και συνεισφορά.

0

Δεν είναι λίγα τα ερασιτεχνικά σωματεία  ανα την Ελλάδα που εκτός από την αγωνιστική δράση, εμφανίζουν και μια έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Ένα από αυτά τα σωματεία εδρεύει και στη Λήμνο και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Κούταλης. Το όνομα αυτής, Α.Ο Προποντίς.

Εδώ και μερικά χρόνια γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από τη διοίκηση και τα μέλη του σωματείου για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου στην περιοχή αλλά και την εμπλοκή και συμμετοχή των μικρών παιδιών που αποτελούν οργανικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

 

Πρώτο βήμα ήταν η ίδρυση των ακαδημιών ποδοσφαίρου για αγόρια και κορίτσια δημιουργώντας ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μικρά παιδιά.

Πρόσφατα η διοίκηση της ομάδας, πήρε την πρωτοβουλία να καθαρίσει το γήπεδο του χωριού και να βάψει τα αποδυτήρια σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους του χωριού και να προβάλλει τη σημασία των εθελοντικών δράσεων και της συμμετοχής. Δείγμα αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η καμπάνια για να υλοποιηθεί ένα όνειρο-αυτό της ανέγερσης ενός σύγχρονου γηπέδου στην περιοχή της Ν.Κούταλης εκεί όπου αγωνιζόταν όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα της Προποντίδας.

εικόνες από τις εργασίες στο γήπεδο της Προποντίδας στη Ν.Κούταλη

 

Σήμερα κιόλας, η διοίκηση του σωματείου πήρε την πρωτοβουλία να πάει την ακαδημία της σινεμά, αφού κάλυψε τα έξοδα για τους μικρού μας φίλους γιατί όπως τονίζει:

ΆΘΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Εμείς απ την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο πολύ σημαντικό έργο της Προποντίδας και θα είμαστε αρωγός σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια αναδεικνύοντας εκείνες τις πτυχές στην αθλητική και κοινωνική ζωή των σωματείων που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και προβάλλουν τη σημασία της συμμετοχής.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.