Με χαμηλή συμμετοχή το πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο.

0

 

Τη Δευτέρα 30/10, πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία του ΟΤΕ ύστερα από κοινό κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Λήμνου.

Διαβάστε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών(εδώ)

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων των εκπαιδευτικών έριξαν την ευθύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την πολιτική της, όπως λένε διαλύουν τη Δημόσια Εκπαίδευση αφού οι μόνιμοι διορισμοί είναι μηδαμινοί, οι προσλήψεις αναπληρωτών σε μαθήματα Γενικής παιδείας είναι ελάχιστες, το καθεστώς της συνεχούς υποχρηματοδότησης αλλά και η ευθυγράμμιση με τις αντιλαϊκές επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, δημιουργούν τεράστια προβλάματα στην εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Ειδικότερα για τη Λήμνο, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

  • Την άμεση λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Μούδρου με διορισμό μιας επιπλέον νηπιαγωγού.
  • 2 δασκάλους ειδικής αγωγής για παράλληλη στήριξη στα σχολεία 2ο Μύρινας και Κοντοπουλίου
  • 1 δάσκαλο για την Τάξη Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών (ΖΕΠ) στο 2οΔημοτικό Σχολείο Μύρινας
  • Κάλυψη του ΚΕΔΔΥ Λήμνου με το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό που λείπει.
Οι ομιλίες των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών

 

Η χαμηλή συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την αποστροφή από τις κινηματικές διεργασίες και τις συλλογικές διαδικασίες απ την πλειοψηφία των εργαζομένων ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη και την συνολικότερη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Το διακύβευμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις αλλά και συμμετοχή παραμένει συνεχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.