Προσλήψεις εκπαιδευτικών, κενά και υποκρισία!

0

Ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπου τόνισε ότι έχουν φτάσει στις 17.500. Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν θα διορίσουμε ούτε έναν, εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτός που διορίζεται πάει να κάνει τη δουλειά του και να κάνει τη δουλειά του όταν και όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τη δουλειά τους».

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες ώρες έχουν χαθεί από την αρχή και της φετινής σχολικής χρονιάς, που σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας «βασιλεύει» η «κανονικότητα». Κοντά δυο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους ακόμη υπάρχουν εκατοντάδες κενά σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ κενά καταγράφονται ακόμη και σε μαθήματα της Γ΄Λυκείου που είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα!

«Έχουμε χάσει 378 ώρες από την αρχή της χρονιάς, δεν έχουμε καθηγητές και κάνουμε μάθημα μόνο 4 ώρες την ημέρα»!

Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας εξέδωσαν οι μαθητές του Ημερήσιου Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας, κάνοντας λόγο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν χαθεί 378 ώρες μαθημάτων, ενώ οι ελλείψεις σε καθηγητές είναι μεγάλες. Ταυτόχρονα οι μαθητές τονίζουν ότι κάνουν μόνο 4 ώρες μάθημα καθημερινά.

Οι μαθητές επισημαίνουν ότι, λόγω του προβλήματος, πολλοί γονείς έχουν στραφεί σε φροντιστηριακά μαθήματα, έχουν μόνιμο άγχος στην αρχή κάθε χρονιάς και επιβαρύνονται οικονομικά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο σχολείο τους.

Κατάληψη για τις ελλείψεις καθηγητών από το ΓΕΛ Πέτρας Λέσβου

Κατάληψη για δεύτερη ημέρα πραγματοποιούν οι μαθητές του ΓΕΛ Πέτρας Λέσβου, λόγω των ελλείψεων καθηγητών που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Όπως αναφέρουν, «για δεύτερη μέρα, οι μαθητές του ΓΕΛ Πέτρας Λέσβου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις των καθηγητών».

Παράλληλα, τονίζουν ότι το πρόβλημα των κενών «ώς και σήμερα 31 Οκτωβρίου 2017 παραμένει άλυτο».

…Και της υποκρισίας!

Τις προηγούμενες μέρες τα Σχολικά Συμβούλια (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) στα Γυμνάσια και Λύκεια των Αργυράδων, της Λευκίμμης και των Παξών κλήθηκαν να συνεδριάσουν με εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας για να αποφασίσουν πώς θα καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν κατά τις ημέρες που οι μαθητές σε αυτά τα σχολεία έκαναν κατάληψη. Έτσι τα Σχολικά Συμβούλια αποφάσισαν περικοπή εκδρομών, κόψιμο σχολικών εορτών κ.λπ., σύμφωνα με τις διατάξεις και τις εγκυκλίους του υπουργείου.

Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι οι καταλήψεις των μαθητών είχαν ως κύριο αίτημα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων (να κάνουν δηλαδή οι μαθητές μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε 27άρια και 28άρια τμήματα).

Τα σχολεία αυτά έχουν πληγεί βάναυσα και φέτος από την αντιεκπαιδευτική πολιτική και ακόμη μέχρι σήμερα τα κενά είναι πολλά.

Και για να μη νομίζει κανείς ότι πρόκειται για περιπτωσιολογία, ότι εστιάσαμε τον φακό μας σε κάποιες απόμακρες γωνιές της χώρας, αρκεί να σημειώσουμε πως την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, μόνο στα Γυμνάσια και Λύκεια του Λεκανοπεδίου, τα σχολεία «κολυμπούν» στην «κανονικότητα» με πάνω από 3.000 ώρες κενά εβδομαδιαία!

www.efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.