Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για την ψυχική υγεία…

0

 

Με μεγάλη παρουσία κόσμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Γ.Ν-Κ.Υ Λήμνου με θέμα την ψυχική υγεία και με ομιλητή τον Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή κ.Κώστα Κατσιγιαννόπουλο, στον πολυχώρο ”ΑΠΟΘΗΚΗ”. Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε την ψυχική υγεία και πως αυτή επηρεάζεται ή διαταράσσεται από τις διάφορες πτυχές της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν και στους θεωρητικούς που μίλησαν πρώτοι για τα ψυχικά νοσήματα, ο κ.Κατσιγιαννόπουλος παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση κάνοντας χρήση παραδειγμάτων για να αποδομήσει τους “μύθους” που γράφονται κατά καιρούς σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές αλλά και να αναδείξει τις αληθινές πτυχές του ζητήματος.

Την τιμητική του στη χθεσινή εκδήλωση είχε ο πρώην Δήμαρχος Μύρινας και Διευθυντής επι σειρά ετών της Ορθοπεδικής Κλινικής, Αθανάσιος Σκαμάγκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από αρχές του νέου έτους συνταξιοδοτείται. Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, κ.Μονοκρούσσος Θεόδωρος θέλοντας να τιμήσει τον κ.Σκαμάγκη για την προσφορά του στο Νοσοκομείο της Λήμνου, του έκανε δώρο το βιβλίο της Χαρούλας Ζαμπετάκη  Πλιάτσκα για την Ιστορία του Νοσοκομείου. Ο κ.Σκαμάγκης εν μέσω κλίματος συγκίνησης, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη των κατοίκων της Λήμνου στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, η οποία δεν κλονίστηκε ποτέ αλλά και στη σημασία που έχουν οι εξαγγελθείσες προσλήψεις και αγορά εξοπλισμού που μόνο μπροστά μπορούν να πάνε το Νοσοκομείο μας.

Τόσο η μεγάλη προσέλευση όσο και το ενδιαφέρον του κόσμου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έδειξαν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα όταν είναι ανοιχτές και δημόσιες, αποτελούν φάρμακο στην απελπισία και την απόγνωση πολλών συμπολιτών μας ειδικότερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτές που διανύουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.