Αντιδήμαρχος Λέσβου “μαινόμενος” εναντίον προσφύγων(Video)

του Θράσου Αβραάμ

0

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου συνεργείο του Δήμου Λέσβου με επικεφαλής των Αντιδήμαρχο του Δήμου και πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Γιώργο Κατζανό επιχείρησαν να διώξουν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί για δυο και πλέον εβδομάδες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στη Μόρια ζητώντας τον απεγκλωβισμό τους από το νησί. Όπως μαρτυρά και το βίντεο ο κ.Κατζανός με τραμπούκικες ενέργειες ξηλώνει το πανό διαμαρτυρίας και επιτίθεται ο ίδιος στους πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και οι απεργοί πείνας. Επιπλέον απαιτεί από την αστυνομία να σταματήσει τον άνθρωπο που καταγράφει με κάμερα τις έκνομες ενέργειες του. Μάλιστα ο κ.Κατζανός ¨διατάζει¨ τους παριστάμενους αστυνομικούς να σβήσουν το βίντεο και να κάνουν μήνυση στον πρόσφυγα Αrash Hampay που καταγράφει με το κινητό τους τις σκηνές. “To απαγορεύω” λέει ο κ.Κατζανός λες και η πλατεία είναι ο ιδιωτικός του χώρος που έχει το δικαίωμα να επιτρέπει και ν απαγορεύει πράγματα. Το αποτέλεσμα ήταν η αστυνομία να κάνει τρεις προσαγωγές προσφύγων μεταξύ αυτών και έναν ανήλικο 14 ετών. Μετά από αυτές τις ενέργειες οι πρόσφυγες περιορίστηκαν στα σκαλάκια της πλατείας.

Οι ενέργειες αυτές του κ.Κατζανού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής καθώς μόλις πριν δυο μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση να ξεκινήσει κινητοποιήσεις «κατά της Ευρωπαϊκής πολιτικής του γεωγραφικού περιορισμού αλλά και της Κυβερνητικής αδράνειας. Μάλιστα η απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι

«πιστοί στο καθήκον της προστασίας του νησιού μας αλλά και στο ανθρωπιστικό μας καθήκον πέρα και πάνω από κάθε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, θεωρούμε χρέος μας να αντιδράσουμε δυναμικά, μαζικά , υπεύθυνα και υπερκομματικά στις πολιτικές που επιθυμούν να μετατρέψουν τη Λέσβο, το νησί της ανθρωπιάς, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, αλλά και γενικότερα την Ελληνική μεθόριο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

 Ο λόγος λοιπόν είναι στον Δήμαρχο Λέσβου κ.Γαληνό να μας πει αν εγκρίνει ή όχι τις ενέργειες του Αντιδημάρχου του.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.