Ελεύθερος για 48 ώρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας (φωτογραφίες και βίντεο)

8 χρόνια δικαιούταν νόμιμη άδεια από τη φυλακή

0

Για πρώτη φορά από τις 5 Σεπτεμβρίου 2002, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αντίκρυσε το φως του ήλιου έξω απο τα κάγκελα. Στις 12 το μεσημέρι ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη πέρασε την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Αγγελική Σωτηροπούλου, τον γιο του, Έκτορα, και τη δικηγόρο του, Ιωάννα Κούρτοβικ, και έγινε δεκτός με συνθήματα από γνωστούς και φίλους του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο συμμετέχει και αντεισαγγελέας Εφετών, ενέκρινε τη 48ωρη άδειά του. Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής). Για την άδεια του ο κρατούμενος επικαλέστηκε οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι πρόκειται για ομόφωνη απόφαση στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη τού συμμετέχοντος σ’ αυτό αντεισαγγελέα Εφετών. Ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές και τόνισαν ότι ο αντεισαγγελέας ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι’ αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται άδεια.

Η στιγμή της εξόδου του Δημήτρη Κουφοντίνα, για την 48ωρη άδεια. Περισσότερα: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500173380

Geplaatst door in.gr op donderdag 9 november 2017

 

Θυμίζουμε ότι ορθή χρήση του νόμου για τις άδειες κάνει πάνω από το 95% των αδειούχων κρατουμένων, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του μέτρου και ταυτόχρονα τη θετική επιρροή του στις προσπάθειες επανένταξης των κρατουμένων. Επίσης όλοι οι κρατούμενοι -μεταξύ αυτών και οι ισοβίτες- στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα και παίρνουν άδεια μετά τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου και σύμφωνα με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις του νόμου.

περισσότερες πληροφορίες για το αναφαίρετο δικαίωμα των κρατουμένων σε άδεια εδώ

υπέρ της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα τάσσονται και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας με ανακοίνωση της

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.