Αγλαϊα Κυρίτση: “Καμία επαφή με την πραγματικότητα η Περιφερειάρχης”

"Προκλητική και ανίκανη η Περιφερειακή Αρχή"

0

Δριμύ κατηγορώ ενάντιων της Περιφερειακής Αρχής και πιο συγκεκριμένα εναντίων της κ.Χριστιάννας Καλογήρου, εξαπέλυσε η επικεφαλής του συνδυασμού “Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή” , Αγλαϊα Κυρίτση με αφορμή τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Π.Σ που όπως αναφέρει ‘έχουν τυπικό-διαχειριστικό χαρακτήρα την ώρα που η πραγματικότητα θέτει με τον πιο επιτακτικό τρόπο την ημερήσια διάταξη”

  Η κ.Κυρίτση καταγγέλει την Περιφερειακή Αρχή ότι αδιαφορεί για ότι συμβαίνει στα νησιά και αρκείται στις δημόσιες σχέσεις, τους μισθούς και τα προνόμια που απολαμβάνει έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Μια τέτοια τακτική, όπως αναφέρει αποτελεί ντροπή για όλο το σώμα του Π.Σ καθώς καλείται να συνεδριάσει για ακόμη μια φορά για ζητήματα της “πλάκας ενώ η κοινωνία βράζει.
.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με το προσφυγικό, η κ.Κυρίτση αναφέρθηκε στην παντελή αδράνεια της Περιφερειακής Αρχής που συνεχίζει να είναι, όπως αναφέρει παρακολουθητής των εξελίξεων και όχι Πολιτική Αρχή όπως θα έπρεπε τη στιγμή μάλιστα που βίαιες πράξεις και συμπεριφορές αποτελούν καθημερινότητα με πιο συγκεκριμένο το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο και πολιτευτή τω ΑΝ.ΕΛ στην πλατεία Σαπφούς. 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα ξενοφοβικά σύνδρομα και αντανακλαστικά που αναπτύσσονται από “κινήσεις πολιτών” στη Σάμο που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εμποδίζουν όπως αναφέρει τη μετεγκατάσταση προσφύγων από τα κολαστήρια “φιλοξενίας” σε σπίτια με το επιχείρημα ότι κινδυνεύει η πολιτιστική τους ταυτότητα, με την Περιφερειακή Αρχή να μην εκφράζει καμία ανησυχία.

Σε σχέση με την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ και την απουσία οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης από την Περιφερειακή Αρχή η κ.Κυρίτση κατηγόρησε την κ.Καλογήρου ότι αρκείται σε επιστολές που μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα έχουν.

Τέλος αναφερόμενη στα κρούσματα ευλογιάς αλλά και στο καρκίνωμα της ελιάς, η κ.Κυρίτση κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για άγνοια επί των ζητημάτων τη στιγμή που Περιφέρεια αλλά και φορείς πρέπει να συναντηθούν για να συζητήσουν ένα σχέδιο δράσης για την επίλυση των ζητημάτων  Κλείνοντας την τοποθέτηση της, η κ.Κυρίτση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επιτέλους, σταθείτε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και η πραγματικότητα. Έστω και μια φορά ξεπεράστε την υπαλληλική σας σχέση. Δεν είστε διεκπεραιωτές, είστε πολιτική Αρχή.

Τέλος καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Π.Σ. να πάρουν θέση στα ζητήματα που θέτουμε. Δεν επιτρέπεται με την ανοχή μας να γινόμαστε συνένοχοι της καταστροφικής ανεπάρκειας και της εξαιρετικά επικίνδυνης τακτικής που ακολουθεί η περιφερειακή Αρχή.

Είμαστε υπόλογοι απέναντι στο λαό του Βορείου Αιγαίου.;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.