Απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.

0

  Την ετήσια απογραφή εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων, διενεργεί το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους. Γίνεται γνωστό ότι η ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου, αποτελεί υποχρέωση κάθε κτηνοτρόφου ακόμα κι αυτών που δηλώνουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, εφόσον δεν υφίσταται δήλωση διακοπής λειτουργίας της εκμετάλλευσης τους. 

 

Η απογραφή διενεργείται για τα αιγοπρόβατα από την 1η Νοεμβρίου έως την 15η Δεκεμβρίου και για τους χοίρους από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι καλούνται να προσέλθουν στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Αγροτών με τα οποία συνεργάζονται, προσκομίζοντας απαραιτήτως το έντυπο Μητρώο της Εκμετάλλευσης τους, να πραγματοποιήσουν εκεί την ηλεκτρονική απογραφή και στη συνέχεια να προσέλθουν στο Τμήμα  Κτηνιατρικής Λήμνου για κοινοποίηση της απογραφής και την θεώρηση του Μητρώου τους.

Γνωστοποιείται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών, διαπιστώθηκε μεγάλος βαθμός ασυμφωνίας ανάμεσα στα Μητρώα των εκμεταλλεύσεων και του πραγματικού ζωικού κεφαλαίου. Ως εκ τούτου καλούνται οι βοοτρόφοι να ενημερώσουν τα μητρώα τους διότι σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με σοβαρές κυρώσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.