”ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ”

Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ από σωματεία και συλλόγους εργαζομένων στη Λήμνο.

0

Με ένα ψήφισμα που το υπογράφει μια σειρά από σωματεία και συλλόγους εργαζομένων της Λήμνου, δηλώνουν την αντίθεση τους με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, ενάντια στη νέα φοροληστεία όπως αναφέρουν παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα πλαίσιο προτάσεων προς διεκδίκηση.

Δείτε ολόκληρο το ψήφισμα:

Όχι στη νέα φοροληστεία

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

Τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το πολυαναμενόμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης αλλά και όλα τα παλιά που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών. Η νέα φοροληστεία που σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τους κατοίκους των νησιών θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές είναι ο βασικός άξονας της νέας επίθεσης που εξαπολύεται.

Όχι άλλα βάρη στου λαού τις πλάτες! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες ενάντια στη φοροληστεία, στο νέο έγκλημα που θα πληρώσει για άλλη μια φορά ο λαός!

Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι’ αυτό το λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. Οι λογικές ότι “πατώντας” στη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών θα πάρουμε και εμείς κάποια ψίχουλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Οι λογικές που βλέπουν ξέχωρα το θέμα της μείωσης του συντελεστή του ΦΠΑ από τη γενική φοροληστεία, από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν πρέπει να βρίσκουν απήχηση και αποδοχή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν αγρότη, από καμία λαϊκή οικογένεια.

Τα παρακάτω υπογράφοντα σωματεία της Λήμνου, ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που κινητοποιούνται σήμερα με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων :

Παλεύουμε – διεκδικούμε:

– Ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ – 30%.

– Διεύρυνση του μειωμένου ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

– Ενάντια στη φοροληστεία.

– Για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

– Για αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.

– Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.

– Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

– Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.