Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης από τους εκπαιδευτικούς της Λήμνου

0

Σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, προχωράνε οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου αφού διοργανώνουν δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης σε παιδιά λαϊκών-εργατικών οικογενειών με στόχο να μη στερηθεί κανείς τη βοήθεια επειδή δεν έχει να πληρώσει. Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανένα όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6946898028 και 6938180514

Δείτε αναλυτικά το κάλεσμα

Τη νέα σχολική χρονιά, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά ότι τα πράγματα δε θα κυλήσουν «κανονικά», όπως για άλλη μια φορά εμφανίζει η κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί….

 

  • «Κανονικό» δεν είναι να υπάρχουν τάξεις με 25 και πλέον μαθητές, να λείπουν εκπαιδευτικοί, να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλα σχολεία και αίθουσες, να μην υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη.
  • «Κανονικό» δεν είναι η κυβέρνηση από τη μια να χαρίζει δισεκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, σε εξοπλισμούς για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να κόβει δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία και τις λαϊκές ανάγκες, να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις.
  • «Κανονικό» δεν είναι το σχολείο «εξεταστήριο» που απαιτεί εξοντωτικό τρεχαλητό πέρα δώθε στα φροντιστήρια.
  • «Κανονικό» δεν είναι η μόρφωση να είναι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που οδηγεί σε μισομορφωμένους, φθηνούς εργαζόμενους για τους επιχειρηματίες.

 

 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι όλα τα παιδιά να φοιτούν σε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι να έχουμε ΟΛΟΙ «ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι να μπούμε ΟΛΟΙ στον αγώνα για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.