Η Χριστιάννα Καλογήρου σε ημερίδα της Ν.Δ για το προσφυγικό

0

Σε ημερίδα για το προσφυγικό που διοργάνωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο, βρέθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου για το 11ο συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ.Καλογήρου στην εισήγηση της αναγνώρισε ότι το προσφυγικό αποτελεί ένα πρωτόγνωρο ζήτημα για την περιοχή αλλά και εξαιρετικά σύνθετο κάτι που όπως αναφέρει, ξεπερνάει τα γνωστά και τα τρέχοντα.

Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενη την πολύπλευρη διάσταση αλλά και τις ευαίσθητες πλευρές που έχει αυτό το ζήτημα, όπως ανφέρει, η κ.Καλογήρου, επιμένει με πειθαρχία και αυστηρότητα στο δρόμο των λύσεων.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά τις θέσεις του κόμματος για το προσφυγικό λέγοντας:

Η δική μας θέση για το ζήτημα αυτό ήταν και είναι συγκεκριμένη:

  • Αποσυμφόρηση των νησιών μας.
  • Ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου.
  • Ενίσχυση και εγρήγορση της διοίκησης, από πλευράς αρμοδίων υπουργείων, με σκοπό τη λειτουργικότητα των υποδομών.

Τελειώνοντας την τοποθέτηση της η κ.Καλογήρου σημείωσε ότι ευρισκόμενοι όλοι μας εμείς εδώ, άνθρωποι του Βορείου Αιγαίου, αλλά και όλοι εμείς ως Έλληνες, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία που διανύουμε, οφείλουμε όχι μόνο να μην αγνοούμε, αλλά και να προτάσσουμε το ανθρωπιστικό αίτημα που ενυπάρχει μέσα στις δυσκολίες διαχείρισης αυτού του σύνθετου προβλήματος.

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα μπορεί να βρίσκει μία αντιμετώπιση μόνο με συστηματική δουλειά, αξιοποίηση των διαθεσίμων πόρων και επίγνωση της συνθετότητάς του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.