Τη Δευτέρα στη Βουλή το κοινωνικό μέρισμα – Το χρονοδιάγραμμα για «αιτήσεις» και καταβολή

0

Τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου θυμίζουμε ότι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά χτες το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης εξαιτίας της τραγωδίας στη Δυτική Αττική.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι χτες το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από τις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής.

Το χρονοδιάγραμμα, λοιπόν, που διαμορφώνεται για το πότε, τελικά, θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα νοικοκυριά έχει ως εξής:

Την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να υπογραφεί και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα ορίζει λεπτομερώς τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την καταβολή του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στα νοικοκυριά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστεί και όλη η επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, πρέπει να συνυπολογιστεί ότι την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, η οποία τυπικά πρέπει να δώσει και το δικό της «ok» για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Με βάση τα πιο πάνω, επικρατέστερη ημερομηνία για να ξεκινήσει η όποια διαδικασία, τελικά, επιλεγεί από την κυβέρνηση, την οποία  θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι του έκτακτου βοηθήματος για να το εισπράξουν, πηγαίνει για μετά τις 28 Νοεμβρίου.

Διαβάστε και: Σε ποιους και με ποια κριτήρια θα διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα

Πηγή asfalistiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.