Black Friday σήμερα στη Μύρινα

0

Για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα κάνει την εμφάνιση της η Black Friday φέτος Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με την τοπική αγορά καταστημάτων να επιχειρεί, πρώτη φορά και οργανωμένα, την υλοποίησή της στο νησί μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου φρόντισε να ενημερώσει τους καταστηματάρχες στην αγορά της Μύρινας, για τις δυνατότητες που δημιουργεί μέσω των εκπτωτικών προσφορών η Black Friday, για τον ήδη ταλαιπωρημένο και χτυπημένο τζίρο στο εμπόριο.

Όπως μαθαίνουμε από το δελτίο του Συλλόγου για τη Black Friday 8 στα 10 καταστήματα στην κεντρική αγορά της Μύρινας βλέπουν θετικά τη συμμετοχή τους στην κίνηση, με προσφορές σε συγκεκριμένα είδη να αγγίζουν έως μείωση 40%. Τα προτεινόμενα ωράρια λειτουργίας είναι το πρωί 8:30 – 14:00 και το απόγευμα 17:30 – 21:00.

Μουσική από τα ηχεία κατά μήκος της αγοράς συνοδεύει τις βόλτες και τις επισκέψεις στα καταστήματα για ψώνια και αγορές και έτσι (ανεπίσημα) κυρήσσεται η έναρξη της καταναλωτικής περιόδου των Χριστουγέννων στη Μύρινα, με την προσδοκία να αποτελέσει μια ανάσα για την τοπική αγορά που δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο (επικείμενες αυξήσεις στο Φ.Π.Α, πτώση του τζίρου, μεγάλες αλυσίδες λιανικής, λουκέτα).

Στόχος του Συλλόγου η σημερινή πρώτη προσπάθεια να αποτελέσει την αρχή ώστε κάθε χρόνο, η Black Friday να σηματοδοτεί ένα σταθερά διευνόμενο συντονισμό μεταξύ των καταστημάτων της Λήμνου, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και του εμπορίου.

Τα καταστήματα που συμμετέχουν στην κίνηση φέρουν σε εμφανές σημείο σήμανση γνωστοποίησης της στάσης τους στη Black Friday προς το καταναλωτικό κοινό.

“Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους αλλά να το επιφυλάξουμε μόνοι μας και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες….Η γενική στάση του επιχειρηματικού κόσμου της Λήμνου απέναντι στον θεσμό μπορεί να γίνει θετική αν υπάρξει οργάνωση και σωστός συντονισμός, ώστε η «Black Friday» να λαμβάνεται ως πρωτοβουλία των εμπορικών καταστημάτων στις κεντρικές εμπορικές αγορές και όχι ως  μια πρακτική των μεγάλων αλυσίδων που υιοθετείται αναγκαστικά και από τα μικρά καταστήματα.”

από το δελτίο του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου για τη Black Friday

Σχετικά με τους κανόνες που διέπουν τη συμμετοχή στις προσφορές της ημέρας ισχύουν τα παρακάτω όπως διαβάζουμε στις οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

  • Θα πρέπει να εφαρμόζονται οι όροι και οι κανόνες της Υπουργικής απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.
  • Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η  προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα.
  • Κατά την ημέρα αυτή, εφαρμόζεται το ισχύον νόμιμο ωράριο χωρίς καμία παράταση

 

Συντάκτης: Limnos X Press

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.