Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου από πρόσφυγες και αλληλέγγυους

Με αίτημα την άμεση αναχώρηση τους από το νησί

0

Αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι τελικής δικαίωσης εμφανίζονται οι πρόσφυγες που από το μεσημέρι του Σαββάτου έχουν κάνει κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.

Με αίτημα την άμεση αναχώρηση τους από το νησί, ο 24 Αφγανοί από τους απεργούς της πλατείας Σαπφούς, με την συμπαράσταση αλληλέγγυων, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις κατά προτεραιότητα.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κατέφθασαν αρκετά από τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής με επικεφαλής την συντονίστρια Εριφύλη Χιωτέλλη και παρουσία του διοικητή της Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη, προσπάθησαν να πείσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από τα γραφεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 24 που μετέχουν στην κατάληψη των γραφείων, οι δέκα μπορούν να αναχωρήσουν άμεσα από το νησί αφού έχουν πάρει ήδη τα τρίπτυχα που τους επιτρέπουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία ασύλου στην Αθήνα ενώ σε δώδεκα από αυτούς, δόθηκε η υπόσχεση της γρήγορης εξέτασης των αιτημάτων τους.

Να σημειωθεί ότι δύο από αυτούς δεν έχουν καταθέσει ακόμα αίτημα ασύλου.

Προτάσεις που όμως έπεσαν στο κενό με τους πρόσφυγες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε υποσχέσεις και να εμμένουν στο αίτημα για άμεση αναχώρηση από το νησί όλης της ομάδας των 35 ατόμων που ξεκίνησε την διαμαρτυρία στη πλατεία Σαπφούς.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι οι ίδιοι αρνήθηκαν την είσοδο άλλων προσφύγων στην κατάληψη που έσπευσαν να την πλαισιώσουν, αφού οι τελευταίοι δεν είχαν παρουσία στη πλατεία όλο αυτό το διάστημα.

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν ενώ ενημερώθηκε και ο Υπουργός Γιάννης Μουζάλας για τις εξελίξεις, από τον οποίο ζητήθηκε να δοθεί μια λύση.

►Να σημειωθεί ότι το πρωί ομάδα προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά στο ΠΙΚΠΑ επιχείρησαν να φτάσουν στον χώρο της συγκέντρωσης αλλά η αστυνομία σταμάτησε το πούλμαν που τους μετέφερε και τους κατέβασε.

εφημερίδα των συντακτών

συντάκτης: Γιώργος Παγούδης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.