Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο λιμάνι για το Φ.Π.Α

Διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο

0

Διαμαρτυρία για την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α οργανώνεται από σωματεία και εργαζόμενους της Λήμνου. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 11:00 στο παλιό λιμάνι. Ο κόσμος θα συγκεντρωθεί μπροστά από το Δημαρχείο, όπου θα ακολουθήσουν ομιλίες πάνω στο καυτό οικονομικό ζήτημα της περιόδου για τα νησιά, που δεν είναι άλλο από την επικείμενη κατάργηση της μειωμένης φορολόγησης.

Με σύνθημα “Όχι στη νέα φοροληστεία – Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α”, εργαζόμενοι-ες σε ορισμένους κλάδους συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης να ευθυγραμμιστεί πλήρως με την απαίτηση για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α για απομακρυσμένα νησιά όπως η Λήμνος.

– Διεύρυνση του μειωμένου ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

– Kατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

– Aφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

– Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

– Φορολογία 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Να θυμίσουμε πως λίγες μέρες νωρίτερα στις 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε “Παναιγαιακή Απεργία” σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, ενώ συγκέντρωση για το ίδιο ζήτημα πραγματοποιήθηκε από κατοίκους και το δήμο Αγίου Ευστρατίου.

Το ψήφισμα που καλεί στην κινητοποίηση υπογράφουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, μαζί με τα σωματεία των οικοδόμων και των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία, το ΣΕΠΕ και την ΕΛΜΕ Λήμνου καθώς και το σωματείων εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

“Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι’ αυτό το λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. Οι λογικές ότι “πατώντας” στη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών θα πάρουμε και εμείς κάποια ψίχουλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.”

απόσπασμα από το ψήφισμα

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ψήφισμα εδώ

Συντάκτης: Limnos X Press

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.