Ανάσα ζωής για το Νοσοκομείο Λήμνου

Εγκρίθηκε το κονδύλι για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τμήματος Ψυχιατρικής για ενήλικες.

0

Πριν μερικές μέρες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ο Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, κ.Μονοκρούσσος, είχε ανακοινώσει την έγκριση της μελέτης σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας που αφορά την αναπαλαίωση του αρχικού κτηρίου του Νοσοκομείου, 600τ.μ ύψους 1.5 εκατομμυρίων ευρώ. με στόχο την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Τμήματος Ψυχιατρικής για ενήλικες.

Την Πέμπτη 23/11/17 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη των πρώτων έργων, προϋπολογισμού 15,5 εκατ. ευρώ, στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η πρόταση του νοσοκομείου μας για ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Ένα έργο πνοής όπως θα το αποκαλούσε κανείς καθώς η ολοκλήρωση του θα έχει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας – το Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου μας πλέον θα έχει ένα μοναδικό και διακριτό ρόλο με πανελλαδική εμβέλεια ανάμεσα στις αντίστοιχες μονάδες της υπόλοιπης χώρας – όσο και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του Νοσοκομείου αφού απελευθερώνονται χώροι σε άλλα κτήρια προς αξιοποίηση και αναπαλαιώνεται το αρχικό κτήριο που είχε εγκαταλειφθεί.

Τέλος στόχος της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι η αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ με στόχο τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς επίσης και η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.