Σημαντικά Κενά Σε Σχολεία Της Λήμνου

0

Σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ Λήμνου), καταδεικνύει τα σοβαρά εκπαιδευτικά κενά που παραμένουν ανεπίλυτα σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού.

Συγκεκριμένα, το Ολοήμερο Τμήμα του Νηπιαγωγείου του Μούδρου, που έχει να επιδείξει εκπαιδευτικές δράσεις με την εργασία των νηπιαγωγών και των νηπίων σχετικά με τα προσφυγόπουλα τη σχολική χρονιά 2015-2016 και βραβεύτηκε από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εξακολουθεί να παραμένει κλειστό γιατί έχει γραμμένα 9 νήπια και όχι 10!

 Δύο μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες και με σχετική γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ Λήμνου και επίσης ένας μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, παραμένουν χωρίς τους δασκάλους παράλληλης στήριξης.

Ένας μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου επίσης με γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ, παραμένει χωρίς το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό που έχει ανάγκη.

 Από τα Δημοτικά Σχολεία 1ο Μύρινας και Κοντιά λείπουν δύο δάσκαλοι.

Την επιστολή υπογράφουν για το Δ.Σ του Συλλόγου ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαδυτινός και η Γραμματέας Γεσθημανή Κατεβαινίδου.

Η επιστολή του Συλλόγου κοινοποιήθηκε τόσο στα μέλη του και τους βουλευτές του νομού, όσο και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Γιαβρόγλου. 

Την επιστολή απηύθυναν σε αναφορά τους στη βουλή τρεις Βουλευτές του ΚΚΕ, οι Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Το ερώτημα αν θα καλυφθούν τα αιτήματα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών παραμένει αναπάντητο.

 

  • Να λειτουργήσει άμεσα το Ολοήμερο Τμήμα του Νηπιαγωγείου του Μούδρου με διορισμό μιας νηπιαγωγού.
  • Να διοριστούν τρεις δάσκαλοι Παράλληλης Στήριξης, δύο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και ένας για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.
  • Να διοριστούν δύο δάσκαλοι για την κάλυψη των κενών στα Δημοτικά Σχολεία 1ο Μύρινας και Κοντιά.
  • Να διοριστεί το Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου.

Συντάκτης: Limnos X Press

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.