Μετανάστες βρήκαν φριχτό θάνατο από καρχαρίες στη Μεσόγειο

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού της Λιβύης, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, αρκετοί δεχόμενοι επίθεση από μπλε καρχαρίες.

 

Μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο δέχθηκαν επίθεση από καρχαρίες όταν ανετράπησαν οι δύο βάρκες στις οποίες επέβαιναν, όπως επιβεβαίωσε το Λιμενικό της Λιβύης.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 40 αγνοούνται. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giorno, οι μετανάστες εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και προσπάθησαν να φτάσουν από τη Λιβύη στις ακτές της Ιταλίας. Δύο σκάφη του Λιμενικού της Λιβύης προσέγγισαν το σημείο της τραγωδίας όταν είδαν το αποτρόπαιο θέαμα.

“Περίπου 44 άτομα προσπαθούσαν να κρατηθούν από την αναποδογυρισμένη βάρκα τα οποία και σώσαμε. Υπήρχαν όμως πολλά πτώματα τριγύρω και 4-5 καρχαρίες που κολυμπούσαν ανάμεσά τους. Ήταν μεγάλοι μπλε καρχαρίες, ένα πολύ επιθετικό είδος. Όταν καταφέραμε να ανασύρουμε τα πτώματα από τη θάλασσα, παρατηρήσαμε πως μερικά από αυτά είχαν δαγκωθεί, επομένως δεν είναι απίθανο μεταξύ των αγνοουμένων κάποιοι να έχουν φαγωθεί από καρχαρίες”, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα ο Nasser al-Ghammoudi, διοικητής της Λιβυκής ακτοφυλακής.

Η ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 200 ανθρώπους, 140 από την πρώτη βάρκα και 60 από τη δεύτερη. Ανάμεσα στους 31 νεκρούς ήταν 18 γυναίκες και μικρά παιδιά.

Συντάκτης: Χρήστος Δεμέτης

Πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.