Σε έντονο κλίμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ξεσπαθώνει η αντιπολίτευση με φόντο..το τεχνικό πρόγραμμα.

0

 Συντάκτης: Βλάσης Χατζηχαραλάμπους

 

 Χθες, Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων στην πλατεία του ΟΤΕ, δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με πλήθος θεμάτων απ τα οποία ξεχώρισαν η κατάρτιση και ψήφιση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λήμνου για το 2018 αλλά και η έγκριση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων για το 2017. Μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε έντονο κλίμα αφού η δημοτική αρχή δέχτηκε τα πυρά της μείζονος αντιπολίτευσης από τα μέλη της παράταξης του Δ.Μπουλώτη “Η Λήμνος διεκδικεί”.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πρακτική αδυναμία υλοποίησης τεχνικού προγράμματος τόσο για προμήθειες όσο και για έργα καθώς καταργήθηκαν οι απευθείας αναθέσεις στα μικρά έργα με αποτέλεσμα να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, μια διαδικασία η οποία δημιουργεί δυσλειτουργίες και χρονοκαθυστέρηση ενώ για το τεχνικό πρόγραμμα δήλωσε ότι η τελική αναμόρφωση του θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση του Ιανουαρίου. Την προμήθεια εκσκαφέα καθώς και την προσπάθεια για τρία ημιφορτηγά ανακοίνωσε ο Δήμαρχος ενώ για το γήπεδο του Μούδρου δήλωσε ότι αναμένουμε την εγκατάσταση του αναδόχου ενώ ταυτόχρονα ξεκινάνε οι διαδικασίες για την αναμόρφωση των παιδικών χαρών για την υπογραφή σύμβασης μια διαδικασία η οποία θα έχει περατωθεί εντός τριμήνου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, μέσω του εκπροσώπου της, κ.Μπουλώτη, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι το 75% των έργων στο τεχνικό πρόγραμμα, επαναλαμβάνεται γι αυτό και δε θα το ψηφίσει. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ.Εκμετζόγλου η οποία δήλωσε ότι εαν θέλει η δημοτική αρχή να είναι καθαρή με τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει, τουλάχιστον να δείχνει ότι έχει μια καθαρή εικόνα που μοιράζεται με τους συμβούλους ενώ αναφορά έγινε στη δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στο Κέρος χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμα ο αιγιαλός και χωρίς να υπάρχει τοπογραφικό. Δριμύ κατηγορώ και από την κ.Γεώργα προς τη δημοτική αρχή με φόντο το τεχνικό πρόγραμμα που όπως τόνισε είναι το χειρότερο τεχνικό πρόγραμμα, αόριστο και χωρίς χαρακτήρα, με έργα από τα προηγούμενα έτη να επαναλαμβάνονται με το Δήμαρχο να μιλάει για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από την κ.Γεώργα προς τη Δημοτική Αρχή τη στιγμή που η Περιφέρεια φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη καθώς όπως τονίζει ο Δήμαρχος δε δείχνει καμία διάθεση συνεργασίας με το Δήμο.

Ένταση όμως προκλήθηκε και για τα λιμάνια, με τη Δημοτική αρχή να εξαπολύει πυρά προς την Περιφέρεια με την οποία όπως δήλωσε, δεν υπάρχει συνεργασία και λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς ο Δήμος να συμμετέχει σε αυτές. Προτεραιότητα για το Δήμο αποτελούν οι χερσαίες υποδομές στο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, της Μύρινας ενώ μας ενημέρωσε ότι έχει ψηφιστεί από το Δήμο η δημιουργία μελέτης για την αναβάθμιση του λιμανιού της Πλάκας. Από την πλευρά του, ο κ.Μυρτζανής κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι δε θέλει την αναβάθμιση του λιμανιού του Μούδρου τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν έτοιμες μελέτες απ το Δήμο Μούδρου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Δαλαβίτσος ο οποίος υπογράμμισε την αντίθεση του σε σχέση με αυτά που ανέφερε ο κ.Μυρτζανής καθώς υπάρχει έτοιμη μελέτη ύψους 163.000 προκειμένου να γίνει το Διαπόρι εναλλακτικό λιμάνι με εμπορευματικό χαρακτήρα.

Τέλος στις ψηφοφορίες τα περισσότερα θέματα εγκρίθηκαν με ομοφωνία ενώ τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.