«Εκδηλώσεις του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπ/γείου Καλλιθέας Λήμνου με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία.»

0

Όπως γνωρίζετε η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Στην προσπάθεια της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των μαθητών μας και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου απέναντι στη στάση του στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ το πρωί:

Στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης θα γίνουν δραστηριότητες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και βιωματικής προσομοίωσης στην αναπηρία με τη δράση : «ΕΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ και… ΜΑΘΕ-ΣΚΕΨΟΥ-ΒΙΩΣΕ-ΑΛΛΑΞΕ!»
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου σε συνεργασία με τους μαθητές και τους δασκάλους των δύο σχολείων και τη συμμετοχή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λήμνου.

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 18.30 μ.μ. Κινηματοθέατρο Μαρούλα

Το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α. «Ορίζοντες», και η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου, με την υποστήριξη του Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου, θα προβάλλουν τη βραβευμένη ισπανική ταινία YO, TAMBIEN(ME-TOO) με πρωταγωνιστή τον πρώτο δάσκαλο πτυχιούχο Πανεπιστημίου με Σύνδρομο Down στην Ευρώπη, Πάμπλο Πινέδα.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και στο φουαγιέ του κινηματογράφου οι φίλοι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν τα μοναδικά ημερολόγια και γούρια του Ειδικού Σχολείου, καθώς επίσης και τις δημιουργίες μέλους του Συλλόγου.

Το Διδακτικό Προσωπικό Του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου
Το Δ.Σ του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α Λήμνου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.