3ήμερη Επίσκεψη Νευρολόγου και Παιδοψυχιάτρου

0

Με δελτίο τύπου ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Μονοκρούσος Θεόδωρος, ενημερώνει για την επικείμενη επίσκεψη 2 ιατρών διαφορετικής ειδικότητας στη Λήμνο. Πρόκειται για την κ. Παπαγεωργίου Ελένη και τον κ. Φρέρη Γεώργιο οι οποίοι θα βρίσκονται για να εξετάσουν περιστατικά της ειδικότητας τους από την Πέμπτη 04/12 έως και την Κυριακή 07/12 στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 22543-50495.

Οι γιατροί

Η κ Παπαγεωργίου Ελένη εκ των τριών Διευθυντών στη Νευρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” εξειδικεύεται κατά κύριο λόγο σε νευρολογικά περιστατικά της δεύτερης και τρίτης ηλικίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες περιπτώσεις που χειρίζεται το νευρολογικό τμήμα του “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ”: αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, διαταραχές μνήμης, νόσος του Parkinson, πολλαπλή σκλήρυνση MS, διαταραχές μνήμης.
Ο κ Φρέρης Γεώργιος είναι Διευθυντής Παιδοψυχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ». Εξειδικεύεται σε περιστατικά που αφορούν σε διαταραχές της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Τέτοιες μπορεί να αφορούν σε συμπτώματα κατάθλιψης, διαταραχές στον ύπνο, άγχος καθημερινότητας ή δυσκολία προσαρμογής. Το 2013 ο κ Φρέρης συμμετείχε στην επιμέλεια της έκδοσης του βιβλίου “Χτίζοντας Πολιτικές & Πρακτικές Ψυχικής Υγείας Σε Ακριτικές Περιοχές” το 2013, βασισμένο σε ένα 10ετές πείραμα στο δήμο Λειψών των 785 κατοίκων.

 

Η επικείμενη επίσκεψη των δύο ιατρών, αν και σύντομη, αποτελεί μια θετική κίνηση που συμβαδίζει με το πνεύμα ώθησης πάνω στα ζητήματα της ψυχικής υγείας και ψυχιατρικής από το Νοσοκομείο μας. Θυμίζουμε την έγκριση του προυπολογισμού της μελέτης για τη δημιουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Λήμνου σε παλαιότερη ανάρτηση.

Παρόλα αυτά δε μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που αφορούν ζητήματα ψυχικής υγείας, όχι μόνο στη Λήμνο, η ιατρική φροντίδα, περίθαλψη και αγωγή αρκεί μόνο κατά το ήμισυ. Το άλλο μισό είναι οι συνθήκες ζωής, εξέλιξης και κοινωνικοποίησης των ανθρώπων που ειδικά στην εποχή μας δε περνούν και τις καλύτερες μέρες.

Συντάκτης: Limnos X Press

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.