Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

0

Πανελλαδική στάση εργασίας και κινητοποιήσεις πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ σήμερα. Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΤΕ, καλούσε τους εργαζόμενους-ες το Νομαρχιακό Τμήμα της Λήμνου στις 11.30.

Η τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι η κήρυξη των απεργιών θα γίνεται πλέον με την σύμφωνη γνώμη του 50% των οικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, έγινε δεκτή με δυσφορία. Ύστερα από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν η επίμαχη τροπολογία μαζί με άλλες δύο (εργατικά ατυχήματα και ωράρια των οδηγών λεωφορείων), αποσύρθηκαν αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας – τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ – οι τροπολογίες που αποσύρθηκαν θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, έπειτα από νομοτεχνικές βελτιώσεις. Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Με ανακοίνωση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λήμνου καταγγέλει την απόπειρα αυστηροποίησης του πλαισίου κήρυξης απεργιών και καλεί τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στη πανελλαδική γενική απεργία που έχει καλεστεί για Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Στη Λήμνου η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο λιμάνι της Μύρινας.

“..Η κυβέρνηση, θέλοντας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων ενώσεων του κεφαλαίου για «αυστηροποίηση» του πλαισίου κήρυξης των απεργιών, η κυβέρνηση στην πραγματικότητα υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να προκηρύξει απεργία. Έτσι, ενώ με το ισχύον καθεστώς απαιτούνταν η πλειοψηφία από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) μέχρι το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) των τακτοποιημένων οικονομικά μελών, τώρα θα απαιτείται η πλειοψηφία από το 1/2 (50%).

 Καθόλου άσχετα, η κυβέρνηση χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.

 Ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι δεν γίνεται διάκριση με τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία, η κυβερνητική τροπολογία ανοίγει δρόμο ώστε να καταστεί πρακτικά αδύνατη η κήρυξη απεργίας από κλαδικά συνδικάτα, με μεγάλο αριθμό μελών..”

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΛΗΜΝΟΥ,

Μύρινα 5-12-2017

ΕΦ.ΣΥΝ./Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Ένταση στην Αθήνα

Μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας, κατέβασαν τα ρολά και ξήλωσαν την επιγραφή, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Το ΠΑΜΕ καλούσε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Αφού έφθασαν στο Κοινοβούλιο, έγραψαν με κόκκινη μπογιά στο πεζοδρόμιο «κάτω τα ξερά σας από την απεργία» και κινήθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.