«Συστημικές πρακτικές και λειτουργική πραγματικότητα στην ψυχική υγεία: Μάθηση ,επικοινωνία, αποκατάσταση»

Ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

0

 

  Η διεπιστημονική ομάδα της «Τηλεαποκατάστασης» του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, μετά τη Σάμο, πάει Λήμνο!

Το ταξίδι ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Λήμνου θα πραγματοποιηθεί  8-9 Δεκεμβρίου 2017.

Με την συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, του Κε.Δ.Δ.Υ Λήμνου, του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγιου Ευστρατίου «Πολιόχνη», διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Συστημικές πρακτικές και λειτουργική πραγματικότητα στην ψυχική υγεία:

Μάθηση ,επικοινωνία, αποκατάσταση»

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 – 20:00

Στην Αίθουσα ΓΚΑΛΙΟΥΡΗ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (κινηματοθέατρο Μαρούλα)

Είσοδος Ελεύθερη – Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Εισηγητές:

  • Φρέρης Γ., Παιδοψυχίατρος Νοσ. Σωτηρία, Δ/ντης Κ.Ψ.Υ Δ. Αθηναίων
  • Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π Πολιόχνη
  • Κε.Δ.Δ.Υ Λήμνου, Tακίδου Κυριακή (Προϊσταμένη), Κούτη Ελένη (Εκπαιδευτικός), Δάγκα Αθανασία (Εκπαιδευτικός)
  • Ομάδα Τηλεαποκατάστασης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Κ. Μπόλιας (παιδοψυχίατρος), Ελ. Μπινίκου (ψυχολόγος), Δ. Βασιλάκη (ειδ. εκπαιδευτικός), Ν. Κώσταρου (ειδ. εκπαιδευτικός)

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Λήμνο, η διεπιστημονική ομάδα της Τηλεαποκατάστασης θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο).

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 5-9 μ.μ.

Γενικό  Νοσοκομείο Λήμνου

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο Νοσοκομείο Λήμνου τηλ.: 22543-50398

Τι είναι η Τηλεαποκατάσταση

Πρόκειται για ένα ειδικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως   εκπαίδευσης- αποκατάστασης για παιδιά/εφήβους που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου – ομιλίας – επικοινωνίας ή  αναπτυξιακές – συναισθηματικές διαταραχές και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα θεραπευτικό πρόγραμμα δια ζώσης. Το πρόγραμμα  αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και εκτελείται με την συμβολή οπτικοακουστικών μέσων.

 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Παραμένοντας πιστό στις αρχές που όρισαν την ίδρυσή του, το 1996 στη Χίο, ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, έχει στηρίξει περισσότερους από 5.600 εξυπηρετούμενους (παιδιά, ενήλικες και τις οικογένειές τους). Ως ειδικά πιστοποιημένος φορέας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, βασιζόμενος στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής, έχει σκοπό την ποιοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής, στη Χίο, την  Αττική και μέσω του προγράμματος Τηλεαποκατάστασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες : Νατάσα Σπαντιδάκη, 6942423140, 2105771502, [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.