Πληθαίνουν ένεκα εορτών, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο ΚΗΦΗ

Δύο επισκέψεις σε διάστημα λίγων ημερών δέχθηκαν οι ωφελούμενοι-ες της δομής

0

Δεύτερη εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης σε διάστημα 6 ημερών, για τους ωφελούμενους-ες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Λήμνου.

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη σπουδάστριες του ΙΕΚ Λήμνου της ονυχοπλαστικής με μια τελειόφοιτο της κομμωτικής, έκαναν μανικιούρ και κομμώσεις στους ηλικιωμένους. Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου κ. Μαγδαληνή Τούφου ευχαρίστησε τα κορίτσια, τις εκπαιδεύτριες και τη διεύθυνση του ΙΕΚ για αυτή τη συγκινητική κίνηση αγάπης. Ευχαριστίες προς την κοινότητα του ΙΕΚ απηύθυνε επίσης εκ μέρους του ΚΗΦΗ η κ. Βαρβάρα Στασινού.

Φωτογραφίες της επίσκεψης

Λίγες μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου συμμετείχαν τα μέλη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδρωνίου. Οι άνθρωποι του συλλόγου έψαλλαν τα κάλαντα, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με με τους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ. Το παρόν στη γιορτή έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού, πρόκειται για: τον Αντιδήμαρχο κ. Σαράντη Πανταζή, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Καμινίων κ. Αναστασία Καλαθά, Μούδρου κ. Ιωάννη Κατωμερίτη, Ρεπανιδίου κ. Κωνσταντίνο Ζαφειρίου, την περιφερειακή σύμβουλο κ. Δέσποινα Κατσανέρη, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Στέφανο Σαρρή και κ. Μαρίκα Σαλαμουσά.

Φωτογραφίες από τη γιορτή 

Τόσο τα μέλη του ΜΠΣ Ανδρωνίου όσο και το προσωπικό του ΙΕΚ Λήμνου αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση και συνεισφορά τους προς τους ωφελούμενους-ες του ΚΗΦΗ. Αυτές οι μικρές στιγμές χαράς αποτελούν μια ανάσα κοινωνικοποίησης και εξωστρέφειας, πολύτιμης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Τη μεγαλύτερη επιβράβευση όμως οφείλουμε στους εργαζόμενες-ους του ΚΗΦΗ και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι γιατί είναι εκείνες που κάνουν καθημερινά πράξη την φροντίδα, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες που συνεπάγεται η φύση της εργασίας τους ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχαν υπάρξει παλαιότερα συσσωρευμένες οφειλές δεδουλευμένων προς το προσωπικό. Ο Δήμος Λήμνου, μέσω του ΟΚΠΑ, οφείλει να συνεχίσει να προωθεί και να διευκολύνει την που κάνουν οι άνθρωποι του ΚΗΦΗ και της Βοήθειας στο Σπίτι.

Συντάκτης: Limnos X Press

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.