Δριμύ κατηγορώ εναντια στην κυβέρνηση η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Λήμνου

0

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Σύνταγμα ως μέσο πίεσης για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Λήμνο, μια συγκέντρωση χαμηλότερη των προσδοκιών με μικρή συμμετοχή κόσμου και χωρίς παλμό.

Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και εκπροσώπους της κυβέρνησης, έκαναν οι εκπρόσωποι των φορέων αλλά και σύσωμη η τοπική αρχή που όμως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα καθώς η κυβέρνηση τελικά δε συμπεριέλαβε τη Λήμνο στα νησιά που εξαιρούνται με αποτέλεσμα να προκαλεί την οργή αλλά και την απογοήτευση του κόσμου,

Με σχετική ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Λήμνου, δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δε πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται για τα αυτονόητα και ότι δε πρόκειται να χαρίσει το μέλλον των νησιών σε κανένα.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Η κινητοποίηση που έγινε με αφορμή την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά μας, δυστυχώς, επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την ορθότητα της απόφασης μας να διαμαρτυρηθούμε.
Η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά μας. Ούτε το Σύνταγμα και η αναφορά του στην νησιωτικότητα, μας έσωσε, ούτε οι διαμαρτυρίες μας, ούτε και η κινητοποίησή μας και οι συναντήσεις μας με όλο σχεδόν τον πολιτικό κόσμο στη Βουλή των Ελλήνων. Ανταπόκριση βρήκαμε μόνο από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Από την πλευρά της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών Βουλευτών δεν μπόρεσε να γίνει κατανοητό ότι: «Κανένα μέτρο και καμία ρύθμιση δεν μπορεί να αντισταθμίσει και να εξισορροπήσει τις βαριά αρνητικές συνέπειες που έχει για την οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας  η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α.»
Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν αποκάλυψαν αυτό που ήξεραν και είχαν συμφωνήσει, και το χειρότερο που έκαναν, έπαιξαν στα ζάρια την νησιωτικότητα συνδέοντάς την με το προσφυγικό.
Οι επιλογές που έκανε η Κυβέρνηση, καθώς και η υπόσχεση αντισταθμιστικών, δεν λύνει το ζήτημα.
Δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτό που έγινε όσο και αν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.  
Έχουμε μάθει να παλεύουμε συνεχώς για την παραμονή μας στα νησιά μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ελπίζοντας με τον αγώνα μας να τα καταφέρουμε.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ όλοι μαζί ενάντια σε τέτοιες πρακτικές και λογικές που γίνονται για μας, χωρίς εμάς.
Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το μέλλον μας στα νησιά μας.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.