Συμμετοχή του Βόρειου Αιγαίου στη “GREEK TOURISM EXPO 2017”

0

Το τριήμερο 8-9-10 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα στην Αθήνα για 4η συνεχόμενη χρονιά η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “GREEK TOURISM EXPO”. Η μεγάλη έκθεση-συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου “Metropolitan Expo”, πλησίον του διεθνή αερολιμένα Αθηνών και φιλοξένησε ένα κοινό χιλιάδων επισκεπτών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διοργάνωσης, περισσότεροι από 5.300 επισκέπτες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους επαγγελματίες στον τουρισμό, βρέθηκαν στο χώρο το τριήμερο. 250 εκθέτες με σκοπό την προώθηση και προβολή είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν άνοιγμα σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος φιλοξενίας επενδυτών περισσότεροι από 150 hosted buyers πραγματοποίησηαν πάνω από 6000 προγραμματισμένες συναντήσεις Β2Β με τους εκθέτες.

Ανάμεσα στους εκθέτες συγκαταλέγονταν 6 Δήμοι και 6 Περιφέρειες, ανάμεσα τους και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με δικό της περίπτερο (Stand C27-29). Άλλες Περιφέρειες που έδωσαν το παρόν είναι της Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων ενώ από την τοπική αυτοδιοίκηση συμμετείχαν οι Δήμοι Θήβας, Κοζάνης, Αμαρουσίου, Πόρου, Φυλής και Αριστοτέλη.

Εκτός από την παρουσίαση των νησιών μας στην εσωτερική τουριστική αγορά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε σε 47 συναντήσεις με tour operators, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Ρωσία και την Τσεχία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικότερα για την παροχή πακέτων με εναλλακτικές δραστηριότητες.Αυτό ήταν άλλωστε και το πνεύμα ολόκληρης της έκθεσης, η στροφή προς νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού παράληλα με τα κυρίαρχα μοντέλα.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Έκθεση παρευρέθηκε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού, η οποία συναντήθηκε με πράκτορες και εκπροσώπους εταιρειών τουρισμού που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νησιά της Περιφέρειας.

Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χρύσανθος Αργυρίου.  Επίσης στην Έκθεση έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου κ. Στέλιος Μάντζαρης, μέλη της Ένωσης και επιχειρηματίες από τη Χίο.

Τα στοιχεία επαφών από τις συναντήσεις θα σταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού σε όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών.

Συντάκτης: Limnos X Press

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.