“Η Τελευταία Πινελιά” κάνει ποδαρικό στο Μαρούλα για το 2018

0

Με τρεις προβολές της ταινίας Η Τελευταία Πινελιά (Final Portrait), το κινηματοθέατρο Μαρούλα συνεχίζει το πρόγραμμα του και το νέο έτος. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα στις 21:00 και θα ακολουθήσουν άλλες δύο προβολές, Σάββατο των Φώτων και Κυριακή στις 20:00.

Η γενική είσοδος κοστίζει 6 ευρώ, ενώ για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, στρατιώτες κοστίζει 4 ευρώ.

Η Τελευταία Πινελιά

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Ο γνωστός ηθοποιός Στάνλει Τούτσι σε αυτή την σκηνοθετική απόπειρα μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1964. Ο διάσημος ζωγράφος Αλμπέρτο Τζιακομέτι συναντά τον φίλο του Τζέιμς Λορντ, Αμερικανό συγγραφέα και του προτείνει να σχεδιάσει το πορτρέτο του. Η σύντομη αυτή διαδικασία εξελίσσεται σε μια πολύπαθη εμπειρία ζωής κι ένα εικαστικό αριστούργημα. Ο Τζέφρι Ρας είναι για άλλη μία φορά εξαιρετικός σε ένα βιογραφικό δράμα «εσωτερικού χώρου», από το οποίο λείπουν όμως η δραματική δυναμική και η αφηγηματική συγκέντρωση.

Εξαιρετικός για άλλη μία φορά, ο Τζέφρι Ρας μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος αυτής της χαοτικής εσωτερικής πάλης στην οθόνη, τη στιγμή που ο Τούτσι δυσκολεύεται να την υποστηρίξει με μια εξίσου δυνατή δραματική ιστορία κι ενδιαφέροντες περιφερειακούς χαρακτήρες. Αντ’ αυτού, διογκώνει υπέρμετρα μια ισχνή σεναριακή ιδέα και, χωρίς εστιασμένη αφήγηση, καταλήγει και αυτός σε ένα ανολοκλήρωτο, σαφώς λιγότερο εμπνευσμένο από του Τζιακομέτι (βιογραφικό) σινε-πορτρέτο. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ

Ηθοποιοί: Τζέφρι Ρας, Άρμι Χάμερ, Κλεμάνς Ποεζί, Τζέιμς Λορντ

Το trailer της ταινίας στα ελληνικά από την ODEON

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.