Οι “Φίλοι του ANZAC” βραβεύτηκαν για την προσφορά στον πολιτισμό

0

Το τριήμερο 7, 8 και 9 Γενάρη πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυση του. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Hilton των Αθηνών (Λεωφόρος Βασσιλίσσης Σοφίας 46).

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων δηλαδή η Δευτέρα 8 Ιανουαρίου είχε ειδικό ενδιαφέρον για το νησί της Λήμνου, καθώς ανάμεσα στους συνεργαζόμενους πολιτιστικούς φορείς που τιμήθηκαν από τον Όμιλο συγκαταλέγεται και ο Σύλλογος “Φίλοι του ANZAC από τη Λήμνο”.

Η βράβευση έγινε από τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UΝESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Ο Σύλλογος  «Οι Φίλοι του ANZAC από την Λήμνο» (The Lemnos’ Friends of ANZAC), έχει σαν κύρια δραστηριότητα του την ανάδειξη της σχέσης της Λήμνου με την Παγκόσμια Ιστορία κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, και του πολιτιστικού αποτυπώματος που δημιούργησε αυτή η σχέση στα μετέπειτα χρόνια, στο νησί αλλά και στην Ελλάδα, γενικότερα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από το Ωδείο Μάνδρας “Ελευθέριος Καλκάνης”, τη Δημοτική Χορωδία Βριλησσίων, τη Χορωδία του ΙΝ Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ν. Αρτάκης.

Εκτός από τις βραβεύσεις των συνεργαζόμενων φορέων με τον Όμιλο, πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση των πολιτιστικών δράσεων του 2017 και το πρόγραμμα για το 2018.

Θυμίζουμε πως το 2018 αποτελεί έτος συμπλήρωσης 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μούδρου και της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου οπότε αναμένουμε το πρόγραμμα εορτασμού και μνήμης από το Σύλλογο/

Συντάκτης: Limnos X Press

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.