Στα χέρια των φυσικών προσώπων τα φαρμακεία

Προς το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού κατευθύνεται το υπουργείο Υγείας, καθώς κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχετικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) από τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό . Βάσει του νέου διατάγματος θα χορηγείται άδεια φαρμακοποιού ακόμα και φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν έχουν αυτή την ιδιότητα.

0
 Στο σχέδιο Π.Δ. καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού, φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού (ιδιώτες μη φαρμακοποιοί) και συνεταιρισμούς μέλη της «Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».

 

«Κάθε άδεια αντιστοιχεί σε ένα κατάστημα ή υποκατάστημα φαρμακείου. Ο ανώτερος επιτρεπόμενος αριθμός χορηγουμένων αδειών στο ίδιο φυσικό πρόσωπο αυξάνεται κατά μια άδεια κατ΄ ανώτερο όριο κατ΄ έτος μέχρι το 2020, οπότε ορίζεται ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός οι δέκα άδειες σε πανελλαδική κλίμακα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διάταγμα.
Συγκεκριμένα, «για το έτος 2018 επιτρέπεται η χορήγηση μέχρι οκτώ αδειών στο ίδιο πρόσωπο, για το έτος 2019 μέχρι εννέα και για το 2020 μέχρι δέκα αδειών στο ίδιο πρόσωπο».
Μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν άμεσα την δυσαρέσκεια τους καθώς και τόνισαν ότι δε θα επιτρέψουν την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες.  «Όποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς απλώς θα χάσει τα χρήματα του» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

 

Πηγή thepressproject 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.