Παρουσία της Λήμνου στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

0

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας κ. Κωσταντίνο Αδαμίδη, Εμπορίου κ. Γιώργο Κυριαζή και Π.Ε. Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο, παραβρέθηκε την πρώτη μέρα των εγκαινίων στην 5η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ», η οποία πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στην Αθήνα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα 7 Περιφερειών της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και διαρκεί από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Η Περιφέρεια συμμετέχει με δικό της περίπτερο, όπου επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου παρουσιάζουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους στους επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και δίνουν τη δυνατότητα στους πολυάριθμους  καταναλωτές από το λεκανοπέδιο Αττικής να τα γνωρίσουν και να τα γευτούν.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με προϊόντα από τη Λήμνο αλλά και με επιχειρηματίες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων. Περίοπτη θέση στη συμμετοχή κατέχουν όπως είναι φυσικό οι ετικέτες και τα πλούσια αρώματα και ποικιλίες του λημνιού οίνου όπως εκπροσωπείται τόσο από την “Ένωση” και τα Limnos Wines, αλλά και από ιδιώτες με εξέχουσα παραγωγή και διανομή.

Η κα. Καλογήρου δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σταθερά στηρίζει τις προσπάθειες των τοπικών επιχειρήσεων με στόχο τη βελτίωση της θέσης τους στην ελληνική και στη διεθνή αγορά. Με τον τρόπο αυτό προωθούμε τα τοπικά μας προϊόντα, αναδεικνύουμε τον γαστρονομικό μας πολιτισμό και ενισχύουμε την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.