Το ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

0

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Το ΚΚΕ στηρίζει τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που αγωνίζονται ενάντια σε παλιά και νέα κυβερνητικά μέτρα, που περιλαμβάνονται στα μνημόνια και στη νέα ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέτρα αυτά δίνουν τη χαριστική βολή στο εισόδημά τους, σπρώχνοντάς τους μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα, επιταχύνοντας αντίστροφα τη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε ολοένα και λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών και επιχειρήσεων μεταποίησης.

Τα αιτήματα – διεκδικήσεις που προβάλλουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι συγκεκριμένα και δίκαια, αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους.

Παλεύουν για:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Ειδικά για τη Λήμνο, κατώτερες εγγυημένες τιμές για το γάλα, που, σύμφωνα και με τους κτηνοτρόφους του νησιού οι οποίοι παραδίδουν το γάλα στις τυροκομικές επιχειρήσεις, είναι μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
  • Οι τιμές να αφήνουν εισόδημα, με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών από τους εμπόρους και τους συνεταιρισμούς με την παράδοση των προϊόντων τους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Να καλυφθούν οι ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

 Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα και μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, να συντονίσουν την πάλη τους με αυτή του κοινωνικού μετώπου πανελλαδικά.

Μύρινα 29 – 1 – 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.