Συνεχιζόμενες ελλείψεις και απουσίες στην παράλληλη στήριξη

0

Βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς και στα σχολεία της Λήμνου εξακολουθούν να υπάρχουν παιδιά με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες που στερούνται δασκάλου Παράλληλης Στήριξης.

Το πρόβλημα δεν είναι τυχαίο:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισαν τον Αύγουστο του 2015 οι βουλευτές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ. Αυτό αφορά και τον «εξορθολογισμό», (βλέπε περικοπές) στις δαπάνες για την Παιδεία και σε ένα τομέα της, την Ειδική Αγωγή, στην οποία υπάγεται και η Παράλληλη Στήριξη.

Η Παράλληλη Στήριξη καθιερώθηκε προκειμένου να στηρίζονται μέσα στην τάξη τους από εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής οι μαθητές που έχουν σοβαρές και ιδιαίτερες μαθησιακές και άλλες δυσκολίες, σε όλο το πρόγραμμα των μαθημάτων.

Όμως, η κυβέρνηση στα πλαίσια των περικοπών και στο θεσμό αυτό, εφηύρε διάφορους τρόπους για να εξαφανίσει μεγάλο μέρος των θέσεων εκπαιδευτικών για Παράλληλη Στήριξη.

Έτσι, έχουμε τα φαινόμενα πανελλαδικά να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για 2, 3 ή και 4 μαθητές και μάλιστα σε 2 ή και 3 σχολεία! Επίσης, να δίνονται ώρες Παράλληλης Στήριξης σε εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής που δεν είναι ειδικευμένοι στο αντικείμενο διδασκαλίας, ή να μετατρέπονται οι δάσκαλοι των Τμημάτων Ένταξης τα οποία έχουν άλλο σκοπό, σε δασκάλους Παράλληλης Στήριξης, ή να δίνεται η «ελευθερία» σε γονείς που αντέχουν ακόμα οικονομικά, να πληρώνουν οι ίδιοι δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης μέσα στο Δημόσιο Σχολείο!

Ο Σύλλογός μας, στηριζόμενος στις θέσεις του Κλάδου και στις αποφάσεις των γενικών μας Συνελεύσεων, καταδικάζει αυτές τις τακτικές και πολιτικές που αποβαίνουν σε βάρος των παιδιών και προβάλλει το αίτημα ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για κάθε μαθητή που την έχει ανάγκη.

Τη φετινή σχολική χρονιά, φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία της Λήμνου 6 μαθητές που χρειάζονται Παράλληλη Στήριξη και μέχρι τώρα έχουν διοριστεί 3 αναπληρωτές δάσκαλοι Παράλληλης Στήριξης.

Με βάση τα παραπάνω :

Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό 3 εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης, (2 για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και 1 για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας), για τα παιδιά που έχουν τις σχετικές διαγνώσεις από το ΚΕΔΔΥ Λήμνου. Ειδικά οι 2 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας στερούνται παντελώς δασκάλου Παράλληλης Στήριξης, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την αγανάκτηση των γονιών τους.

Καλούμε τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων, να συνταχθούν με τις θέσεις του Κλάδου και των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας και να μη δώσουν ώρες Παράλληλης Στήριξης σε εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής.

Το κείμενο – καταγγελία υπογράφουν εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ο Πρόεδρος κ. Μαδυτινός Κωνσταντίνος και η Γραμματέας κ. Κατεβαινίδου Γεσθημανή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.