Συνθήματα και μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

0

Άγνωστοι λίγες ώρες πριν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία πήγαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην Ακρόπολη και έγραψαν συνθήματα. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ ο μουσικοσυνθέτης πρόκειται να είναι ένας εκ των κεντρικών ομιλητών του συλλαλητηρίου.

Σύνθημα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκηtheodorakism.blogspot.gr/

Οι δράστες πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο του σπιτιού.  Λίγο μετά την επίθεση και μετά από ερώτηση που δέχθηκε, ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε: «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος».

Κόκκινη μπογιά στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκηtheodorakism.blogspot.gr/

 

Η Νέα Δημοκρατία «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου».

Υπενθυμίζει«ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου» και καταλήγει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος πως «οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

Ο Στ. Θεοδωράκης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: “Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται.

«Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μ. Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδίκασαν «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των «γνωστών – αγνώστων» στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.