Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα κενά στα σχολεία της Λήμνου

0

Το παρακάτω δίνει στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου. Δυστυχώς κενά και ελλείψεις που ταλανίζουν την εκπαίδευση στο νησί από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς συνεχίζονται ακάθεκτα. Το κάλεσμα υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαδυτινός Κωνσταντίνος και η γραμματέας Κατεβαινίδου Γεσθημανή και παρατίθεται αυτούσιο:

Έχουμε περάσει πλέον στο δεύτερο εξάμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς και όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά τα κενά αυξάνονται αντί να μειώνονται!

Πιο συγκεκριμένα, παραμένει κλειστό το Ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου του Μούδρου, από τους 6 μαθητές που έχουν διάγνωση ΚΕΔΔΥ για Παράλληλη Στήριξη, οι 3 δεν έχουν δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης  και επιπλέον δημιουργήθηκε νέο κενό εκπαιδευτικού ειδικότητας Εικαστικών, λόγω άδειας μακράς διάρκειας που εργαζόταν μέχρι τώρα στα Δημοτικά Σχολεία 2ο Μύρινας και Ατσικής.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, συνεχίζουμε να απαιτούμε  για την ικανοποίηση των μορφωτικών, εκπαιδευτικών και όχι μόνο αναγκών των νηπίων και των μαθητών :

  • Την άμεση λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Μούδρου με διορισμό νηπιαγωγού και σε αναπλήρωση της συναδέλφου που παραιτήθηκε (αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί 10 νήπια στο Ολοήμερο Τμήμα που παραμένει κλειστό).
  • Τον άμεσο διορισμό 3 δασκάλων Παράλληλης Στήριξης για τους 2 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και τον 1 μαθητή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας που έχουν τη σχετική διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ.
  • Τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικού ειδικότητας Εικαστικών σε αναπλήρωση της συναδέλφου που έφυγε με άδεια μακράς διάρκειας, για τα Δημοτικά Σχολεία 2ο Μύρινας και Ατσικής

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων να δηλώνουν (και στο myschool) όλα τα πραγματικά κενά και να συνταχθούν με τις θέσεις του Κλάδου και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας για,

Κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του. ΟΧΙ στη συμπλήρωση ωραρίου μονίμων συναδέλφων Γενικής Αγωγής, στην Ειδική Αγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.