Εντυπωσίασε το κοινό η παράσταση “Τα μάτια τέσσερα¨της λαϊκής σκηνής Μ.Ε.Α.Σ Λήμνος

40 χρόνια από την ίδρυση του ΜΕΑΣ 40 χρόνια πολιτιστικής συνεισφοράς

0
 
Του Βλάση Χατζηχαραλάμπους

Με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την επιλογή του έργου όσο και για τις ερμηνείες, έφυγαν όσοι-ες παρακολουθήσανε χθες και σήμερα, την παράσταση “Τα Μάτια Τέσσερα” του Γιάννη Τσίρου από τη Λαϊκή Σκηνή Μ.Ε.Α.Σ “Λήμνος στο κινηματοθέτρο ΜΑΡΟΥΛΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση ενός από τους πιο δραστήριους συλλόγους, με έντονη πολιτισμική συνεισφορά αλλά και ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα.

Ενός συλλόγου που δρα και ενεργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες τις περισσότερες φορές αλλά με την όρεξη και τη διάθεση για προσφορά και δημιουργία να υπερκαλύπτει τα προβλήματα και να δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Λίγα λόγια για το έργο

 Η Άννα, ένα 21χρονο κορίτσι, καταζητείται σε όλη την Αθήνα γιατί έκλεψε ένα κραγιόν από πολυκατάστημα και τότε ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία για την αντιμετώπιση του “κακουργήματος. Το έργο αναδεικνύει και αναλύει την ευαίσθητη σχέση ανάμεσα στον πολίτη και στο Νόμο, ιδίως όταν ο πολίτης συλλαμβάνεται ως ανεξαγόραστα παραβατικός. Οι Τέσσερις Εξουσίες σχετίζονται με την υπόθεση της νεαρής Άννας και κινούνται πάντα μέσα στο γράμμα του νόμου. Όμως στο φόντο της ιστορίας χάνεται το πνέυμα του και αναδύεται όλη η δυσωδία και η σήψη ενός συστήματος που σηκώνει το δάκτυλο και τιμωρεί τους αδυνάτους. Η Άννα έκλεψε ένα κραγιόν. Ο Αγιάννης ένα ψωμί. Πόσος Ιαβέρης τους αναλογεί;”

Τα πρόσωπα

Άννα……………………………Αλεξανδρή Κωνσταντίνα

Αστυνομικός…………………Αντωνιάδου Έλενα

Βάσω(μαγείρισσα)…………Καριακλή Σούλα

Δικαστής………………………Καριακλής Γιώργος

Νάντια(σύζυγος βουλευτή)..Λάζου Δέσποινα

Βουλευτής…………………….Ματαλιωτάκης Γιώργος

Γιώργης(παπούς Άννας)….Πλάντζος Νίκος

Δημοσιογράφος……………..Ρίζος Αλέξης

Φωτορεπορτάζ από την παράσταση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

X