Σεμινάριο ArtTherapy για ενήλικες

Από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λήμνου

0

 

  Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου διοργανώνει θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων μέσω τέχνης. Οι ομάδες θα είναι κλειστές (έως 7 άτομα) και στόχο έχουν να προάγουν την αυτογνωσία του ατόμου, μέσα σε πλαίσιο εμπιστοσύνης και εχεμύθειας. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας (παρκινγκ Σούμπρας) μία φορά την εβδομάδα κατά τις απογευματινές ώρες. Η εγγραφή στις ομάδες είναι έως τη Δευτέρα 19/03/2018, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   

Ο συντονισμός των ομάδων θα γίνει από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας, Αιμιλία Σωτηρίου.

Πληροφορίες και εγγραφές: στο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας και στο τηλέφωνο 22540-29110

 

Λίγα λόγια για το Art Therapy:

Το ArtTherapy (θεραπεία μέσω τέχνης) είναι μία αναγνωρισμένη μέθοδος ψυχοθεραπείας η οποία χρησιμοποιείται από ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για μια θεραπευτική προσέγγιση η οποία στο ‘’εδώ και τώρα’’ μας φέρνει σε επαφή με τις ασυνείδητες πτυχές του εαυτού μας. Μας βοηθάει επίσης να ανακαλύψουμε και να συνδεθούμε με τα βαθύτερα συναισθήματά μας καθώς και να αναγνωρίσουμε από πού πηγάζουν τα κομμάτια εκείνα της ζωής μας που μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητα, με σκοπό να τα αποδεχτούμε και, αν θέλουμε, να τα αλλάξουμε.

Με τοArtTherapy μας δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και να εκφραστούμε μέσω της ζωγραφικής, μια διαδικασία που από μόνη της δρα θεραπευτικά και ανακουφίζει από το στρες.

Για να κάνει κάποιος ArtTherapy δεν είναι απαραίτητο να ‘’ξέρει να ζωγραφίζει’’ ή να έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στα εικαστικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι προθυμία για ενδοσκόπηση στον εσωτερικό του κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.