Παραμένουν τα κενά σε δασκάλους Παράλληλης Στήριξης και εκπαιδευτικό ειδικότητας Εικαστικών

Με σχετική επιστολή που κοινοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λήμνου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει μόνιμους διορισμούς.

0

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Λήμνου, ενώ το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε 484 διορισμούς αναπληρωτών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων και δασκάλους Παράλληλης Στήριξης και εκπαιδευτικούς ειδικότητας εικαστικών ενώ καμία πρόσληψη δεν αφορά τα σχολεία της Λήμνου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Στις 7-3-2018 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε 484 διορισμούς αναπληρωτών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων και δασκάλους Παράλληλης Στήριξης και εκπαιδευτικούς ειδικότητας εικαστικών.

 Όμως από τις δύο παραπάνω ειδικότητες δεν διόρισε ούτε ένα στη Λήμνο τη στιγμή που από την αρχή της σχολικής χρονιάς 3 μαθητές με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ για Παράλληλη Στήριξη, δύο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και ένας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, στερούνται το δάσκαλό τους Παράλληλης Στήριξης. Επίσης, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και του Δημοτικού Σχολείου Ατσικής στερούνται δασκάλου Εικαστικών αφού η συναδέλφισσα που δίδασκε στα σχολεία αυτά πήρε άδεια μακράς διάρκειας.

 Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική τη συνεχιζόμενη αγνόηση του Υπουργείου Παιδείας στα αιτήματά μας για κάλυψη αυτών των κενών και απαιτούμε :

  • Διορισμό τριών δασκάλων Παράλληλης Στήριξης για τα Δημοτικά Σχολεία 2ο και 3ο Μύρινας
  • Διορισμό εκπαιδευτικού Εικαστικών για τα Δημοτικά Σχολεία 2ο Μύρινας και Ατσικής (σε περίπτωση που δεν υπάρχει αίτηση εκπαιδευτικού που ζητά σχολεία της Λήμνου, να μετατραπεί σε πλήρους ωραρίου η σύμβαση του συναδέλφου που διδάσκει τώρα σε σχολεία της Λήμνου με μειωμένο ωράριο).

 Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 16 του Μάρτη και στην πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας για να διεκδικήσουμε :

  • Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν τα 25.000 χιλιάδες κενά στα σχολεία.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.