Προβολή Ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Μύρινας

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μύρινας Λήμνου, μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και μαθητών, σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας “Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς ” τη  Δευτέρα 12/03, στις 20:30, στo 2ο Δημοτικό Μύρινας. Η είσοδος είναι, φυσικά, δωρεάν. Ελάτε με την καλή σας διάθεση και την αγάπη σας για το καλό σινεμά!

The Young Karl Marx (Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς)

2017 | 117΄ | Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο| σκηνοθεσία: Raoul Peck

με τους: August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps

Λίγα λόγια για την ταινία…

Ο Ραούλ Πεκ εικονογραφεί την περίοδο που έβαλε τις βάσεις στον μύθο και τον τρόπο σκέψης του Καρλ Μαρξ, ξεκινώντας στα 1844 όταν αναγκάζεται να βρεθεί εξορισμένος και φτωχός στο Παρίσι μαζί με την γυναίκα του Τζένι. Εκεί θα γνωρίσει τον Φρίντριχ Ένγκελς, γόνο βιομηχανικής οικογένειας, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να παίρνει αποστάσεις από την τάξη του. Μέσα από την φιλία τους και την ανταλλαγή ιδεών οι δύο άντρες θα οριοθετήσουν την φιλοσοφία και την κοσμοθεωρία τους, θα θέσουν τις βάσεις για την επανάσταση που θεωρούν ότι οφείλει να έρθει.

Το φιλμ θα τους ακολουθήσει –με έμφαση στον Μαρξ- στην πορεία τους μέσα από τις αντιξοότητες και την ιδεολογική τους ωρίμανση, την είσοδό τους στην Ένωση των Δικαίων που θα γινόταν στην πορεία η Ένωση Κομμουνιστών καθώς και στη συγγραφή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου. Στιγμές που ακόμη κι αν δεν ήταν ίσως σαφές στην εποχή τους –αλλά στην ταινία μοιάζει να ήταν ξεκάθαρο για τους δύο άντρες- έμελλαν να αλλάξουν όχι μόνο το πρόσωπο της Ευρώπης μα ολόκληρο τον κόσμο.

 

Το τρέιλερ της ταινίας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.