Εργασίες για πόσιμο νερό σε Κοντοπούλι και Μούδρο

0

800 χιλ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το πόσιμο νερό σε Κοντοπούλι και Μούδρο Λήμνου

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η πρόταση του Δήμου Λήμνου, όπως αυτή υποβλήθηκε στο σύνολό της, για το έργο «Βελτίωση της διαχείρισης πόσιμου νερού στους οικισμούς Κοντοπουλίου και Μούδρου της Λήμνου». 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 821.154 ευρώ και δικαιούχος υλοποίησης ο Δήμος Λήμνου. Ο χρόνος υλοποίησής του είναι 6 μήνες για τον οικισμό του Κοντοπουλίου και 12 μήνες για τον οικισμό του Μούδρου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Με το ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει για τα μικρά νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αξιοποιούμε τις δυνατότητες των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) για να χρηματοδοτήσουμε έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των νησιωτών. Είναι γνωστό το θέμα του πόσιμου νερού για την Ανατολική Λήμνο και η ένταξη του έργου, όπως το πρότεινε ο Δήμος Λήμνου, για τη δημιουργία δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης στα δύο χωριά, το Κοντοπούλι και τον Μούδρο, δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο ζήτημα».

  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.