Νέα προβολή σήμερα από την Κινηματογραφική Λέσχη Μύρινας

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μύρινας Λήμνου, μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και μαθητών, σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας Incendies (Μέσα από τις Φλόγες) τη Δευτέρα 19/03, στις 20:30, στo 2ο Δημοτικό Μύρινας. Η είσοδος είναι, φυσικά, δωρεάν. Ελάτε με την καλή σας διάθεση και την αγάπη σας για το καλό σινεμά!

I n c e n d i e s  (Μέσα από τις Φλόγες)

2010 | 131΄ | Καναδάς, Γαλλία| σκηνοθεσία: Denis Villeneuve

με τους: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette

Λίγα λόγια για την ταινία…

Όταν ο συμβολαιογράφος Λέμπελ διαβάζει στη Ζαν και στο Σιμόν τη διαθήκη της μητέρας τους, Νάουαλ, τα δίδυμα έκπληκτα παίρνουν τους φακέλους που άφησε εκείνη, έναν για τον πατέρα τους που πιστεύανε ότι ήταν νεκρός, κι ένα για τον αδερφό τους που δε γνωρίζανε την ύπαρξη του. Σε αυτή την αινιγματική κληρονομιά, η Ζαν πιστεύει θα βρει την απάντηση για την ανεξήγητη σιωπή της μητέρας της τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της. Αποφασίζει να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να αναζητήσει την ιστορία της οικογένειας της, για την οποία φαίνεται ότι δε γνωρίζει τίποτα. Ο Σιμόν δε συγκινείται από τα μεταθανάτια παιχνίδια που παίζει η μητέρα του, αλλά η αγάπη για την αδερφή του είναι πολύ δυνατή, και σύντομα θα την ακολουθήσει για να ανακαλύψουν την αλήθεια για τη Νάουαλ- μια γυναίκα πολύ διαφορετική από εκείνη που γνώριζαν ως μητέρα τους. Με τη βοήθεια του Λέμπελ, τα δίδυμα ενώνουν τα κομμάτια της ιστορίας της γυναίκας που τους έφερε στον κόσμο, ανακαλύπτοντας την τραγική της μοίρα, σημαδεμένη από τον πόλεμο, τον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η συγκλονιστική, πολυβραβευμένη ταινία του Denis Villeneuve, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Βαζντί Μουαβάντ, δίνει στη φρίκη του πολέμου μια προσωπική χροιά, κάνοντας μια ποιητική κατάθεση στα σημάδια που αφήνει ο κύκλος της βίας, αλλά και στην ακατανίκητη θέληση για επιβίωση.

Το τρέιλερ της ταινίας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.