Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Βόρειο Αιγαίο

0

Με αυξήσεις κατά κύριο λόγο προχωράει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που είχε λάβει μικρή παράταση μέχρι την εφαρμογή. Όπως φαίνεται επίσης ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις νέες τιμές αν και κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν θα αποτυπωθεί αύξηση.

Όπως είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” “τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν, ότι “σε ένα 60% (6.070 ζώνες) έχουμε αύξηση των αντικειμενικών που εναρμονίζονται με τις εμπορικές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σε ένα 23% (2.300) έχουμε μείωση, με το υπόλοιπο ποσοστό χωρίς μεταβολή”.

Από τους εκτιμητές υποβλήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών νέες τιμές ζώνης για το σύνολο της χώρας. Έχουν ήδη υποβληθεί στοιχεία για το 99% των περιοχών και μόλις σε 56 ζώνες δεν υπάρχει εκτίμηση. Η υφυπουργός ανέφερε ότι από τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στο 60% των ζωνών προκύπτει αύξηση των αντικειμενικών προκειμένου να προσαρμοστούν με τις εμπορικές τιμές, στο 23% μείωση και στα υπόλοιπα καμία μεταβολή.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι μεγάλη μείωση παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. “Πιο πολύ σε περιοχές της επαρχίας είναι η μείωση. Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, μειώσεις υπάρχουν στο 34% των ζωνών” διευκρίνισε η υφυπουργός. Αντίθετα, ανέφερε ότι “τη μεγαλύτερη αύξηση έχουν τα Ιόνια Νησιά, το Βόρειο Αιγαίο το ίδιο, κυρίως όσες έχουν σχέση με τον τουρισμό έχουν αύξηση”. Διαβάστε περισσότερα.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου έκανε παρέμβαση προς την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου για το θέμα της επικείμενης μεταβολής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σε επιστολή της η Περιφερειάρχης, με αφορμή σχετικές δηλώσεις και δημοσιεύματα, τάχθηκε κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Την ίδια θέση πήρε μέσω επιστολής επίσης το Επιμελητήριο Λέσβου

Περιφέρεια και Επιμελητήριο αναφερόμενοι στις ειδικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ζητούν τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.