Φρένο στην υπονόμευση εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών

0

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται, απευθύνει η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου. Συμπορευόμενη με πλήθος τοπικών ΕΛΜΕ ανά την επικράτεια και τα αστικά κέντρα, αντιδρά στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της εργασίας των εκπαιδευτικών. Παρατίθεται ολόκληρο το κάλεσμα και οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής. Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ υπογράφει ο πρόεδρος κ. Ξυπτεράς Ανδρέας και ο γραμματέας κ. Ρίζος Αλέξιος

Τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που υπακούει πιστά στην Ε.Ε. και τον ΟΟΣΑ) για την εκπαίδευση κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, αλλά και από τις ανάγκες των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που με μια βαλίτσα στο χέρι οργώνουν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Δε μας σταματούν, ούτε ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, ούτε τα ΜΑΤ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην εφαρμοστούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δουλειά με δικαιώματα. Η ανακοίνωση των ελάχιστων, σχεδόν μηδενικών μεταθέσεων, αποτελεί όνειδος και εμπαιγμό, ενώ αποδεικνύει για άλλη μια φορά με οδυνηρό μάλιστα τρόπο τι μας ετοιμάζουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Εδώ και τώρα μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή συναδέλφου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, αφού κάλεσε τα μέλη της ΕΛΜΕ σε Γενική Συνέλευση στις 22/03/2018 με θέμα τον απολογισμό των πρόσφατων κινητοποιήσεων, αλλά και το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων στα πλαίσια του διαρκούς αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, αποφασίζει:

  • Απογευματινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29/03 στις 18:00 στην Πλατεία ΟΤΕ, ώστε να διατρανώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.
  • Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 30/03 από τις 8:00πμ ως τις 11:00πμ για τα Πρωινά και 9:00μμ με 10.30μμ για τo Εσπερινό Γυμνάσιο ΛΤ Μύρινας (συμπληρωματική στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ).
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση της Παρασκευής 30/03 με οργανωμένη μετάβαση στην Αθήνα.

Καλούμε συναδέλφισσες και συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να συσπειρωθούν στο σωματείο και να συμμετάσχουν στις δράσεις που προκηρύσσει, με γνώμονα το κοινό όραμα όλων μας για την Εκπαίδευση αλλά και τους όρους εργασίας μας. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ την Πέμπτη στις 18:00 στην Πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα, ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην Απεργία της Παρασκευής.

Καλούμε επίσης όσες και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην οργανωμένη μετάβαση στην Αθήνα να ενημερώσουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ μέχρι το βράδυ της Τρίτης 27/03 ώστε να ρυθμιστούν όλες οι πρακτικές λεπτομέρειες και να εξασφαλιστεί η σχετική οικονομική διευκόλυνση από την ΟΛΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.