Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Αιγαίο

Αύριο Σάββατο 31/3, στην Αίθουσα Γκαλιούρη στις 8 μ.μ

0

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 31/3 στις 8 μ.μ στην Αίθουσα Γκαλιούρη, σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο αλλά και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το κάλεσμα που εξέδωσε, στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, συνταγματάρχης ε. α.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση-κάλεσμα:

Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην περιοχή μας είναι επικίνδυνες. Με κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Η κατάσταση οξύνεται και εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους θερμών επεισοδίων και κρίσεων.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται!

 Είναι ψέμα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η συμμαχία με τις ΗΠΑ προστατεύει την ασφάλεια του λαού και τα σύνορά μας.

 Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και ευθύνεται για την γκριζοποίησή του.

 Αυτοί δεν προστατεύουν τα σύνορα καμιάς χώρας, αντίθετα, για τα συμφέροντά τους εξαπολύουν πολέμους, αιματοκυλούν τους λαούς και ξαναχαράζουν τα σύνορα. Αυτό έκαναν στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κ.ά., αυτό κάνουν τώρα στη Συρία.

 Η έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας (στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ Κύπρου, στο Αφρίν της Συρίας) συνδέεται με τους οξυμένους ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή μας και στους οποίους αυτοί πρωταγωνιστούν, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους έναντι της Ρωσίας και της Κίνας. Στη λυσσαλέα διαπάλη για το πώς θα μοιραστούν οι σφαίρες επιρροής, τα ενεργειακά κοιτάσματα, οι δρόμοι μεταφοράς των εμπορευμάτων, συμμετέχουν και οι αστικές τάξεις των χωρών της περιοχής μας.

 Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει τον ρόλο “σημαιοφόρου” των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ στην περιοχή εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα παζάρια.

 Βαθύτερα στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις μας εμπλέκει ο στόχος της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”.

Και στις δυο πλευρές του Αιγαίου πρέπει να ακουστεί δυνατά:

  • Καμία αμφισβήτηση, καμία αλλαγή των συνόρων και των συμφωνιών.
  • Τώρα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Όχι στο δηλητήριο του εθνικισμού.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.