Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας του ήπατος στο νοσοκομείο

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Αξίζω να Γνωρίζω», πρόκειται να επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου στις 3 και 4 Μαΐου 2018

0
     Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Αξίζω να Γνωρίζω», πρόκειται να επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου στις 3 και 4 Μαΐου 2018 για την παροχή δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας του ήπατος σε πολίτες που έχουν διαγνωστεί με κάποια ηπατική νόσο.

    Η ελαστογραφία ήπατος συνιστά μία μη-παρεμβατική, σύντομη εξέταση που εκτιμάει την εκάστοτε ηπατική βλάβη με βαθμό αξιοπιστίας ισάξιο της βιοψίας του ήπατος. Σε αντίθεση με τη βιοψία, η ελαστογραφία του ήπατος είναι ανώδυνη, πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν συνεπάγει ημερήσια νοσηλεία του ασθενούς.

     Η ένταξη του Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου στα Νοσοκομεία που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη δράση είναι πολύ σημαντική για δύο επιπλέον λόγους:

  • Διότι παρέχει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ζουν με νόσους του ήπατος να αποκτήσουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε μια διαγνωστική εξέταση που δεν καλύπτεται από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία
  • Το μηχάνημα για τη διεξαγωγή ελαστογραφίας του ήπατος (Fibroscan) δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις ηπατολογικές κλινικές της χώρας.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 22543-50495.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.