Μαθητικό φεστιβαλ ΚΝΕ στη Λήμνο

Για πρώτη φορά φέτος στη Λήμνο πραγματοποιείται μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, οι εκδηλώσεις του οποίου θα είναι διήμερες και θα περιλαμβάνουν μια σειρά δραστηριοτήτων

0
 Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 28-29/4, στη Μύρινα, λαμβάνει χώρα το μαθητικό φεστιβαλ της ΚΝΕ, ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Λήμνο του οποίου οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.
 Στόχος των μαθητικών φεστιβάλ για τη νεολαία του ΚΚΕ παραμένει η ανάδειξη της αναγκαιότητας για οργανωμένη πάλη αλλά και η προβολή των αξιών της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, κόντρα στον ατομισμό, το ρατσισμό, την απάθεια αλλά και τον ανταγωνισμό που καλλιεργούνται από το σύστημα στους νέους και τις νέες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό κάλεσμα.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 28/4 διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο Μύρινας στις 17:00.

Κυριακή 29/4 κεντρικές δραστηριότητες στο θεατράκι του πάρκου Ανδρωνίου στις 19:00 που θα περιλαμβάνουν, ( επιδαπέδιο παιχνίδι με ερωτήσεις για τον πόλεμο εμπνευσμένο από το Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου, μουσικοχορευτικό δρώμενο, ομιλία, δραστηριότητες για τις μικρές ηλικίες των μαθητών).

Το ηχητικό σποτάκι του φεστιβαλ

Δήλωση συμμετοχής στο E-mail επικοινωνίας: [email protected]

Διαβάστε ολόκληρο το κάλεσμα της ΟΒ Λήμνου

Από τις 30 Μάρτη έχει ξεκινήσει το ταξίδι των μαθητικών φεστιβάλ της ΚΝΕ και μέχρι τις αρχές Μάη θα έχει ολοκληρωθεί σε περισσότερες από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Με σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας.  Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!»δανεισμένο από τον Ισπανό συγγραφέα Μ. Θερβάντες, οι πάνω από 70 εκδηλώσεις των μαθητικών φεστιβάλ θα ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκφραστούν συλλογικά με πολλούς τρόπους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

 

Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι συνάντηση διεκδίκησης και αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Γι’ αυτό πλέον έχουν κατοχυρωθεί σαν θεσμός για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Αγκαλιάζουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες χιλιάδων μαθητών που εκφράζονται μέσα από συλλογικές εργασίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδια. Σε πολλές περιοχές της χώρας τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ συνδυάζονται με αθλητικές δραστηριότητες, τουρνουά, επιδείξεις αθλημάτων από αθλητικούς συλλόγους.

 

Μέσα από τα μαθητικά φεστιβάλ προβάλλονται οι αξίες του οργανωμένου αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης κόντρα στο ρατσισμό, τον ατομισμό, την απάθεια, τον ανταγωνισμό που καλλιεργεί το σύστημα σήμερα στους νέους και τις νέες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.