Σημαντική εκπροσώπηση της Λήμνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου
Το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαϊου, στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο South Factory στο Ελληνικό, διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου, ή αλλιώς Powerlifting, από το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου
Τι είναι το POWERLIFTING
Το Powerlifting ή Ελληνιστί το Δυναμικό Τρίαθλο, είναι ένα άθλημα το οποίο είναι συναφές της Ολυμπιακής Αρσης Βαρών μιας και εδώ ο αθλητής πρέπει να σηκώσει κάποιο βάρος σε τρεις προσπάθειες. Οι ρίζες του προέρχονται από παλιά strongman events στα οποία οι αθλητές έπρεπε να εκτελέσουν και κάποιες κινήσεις με βάρη (lifts) με τον τρόπο των τριών προσπαθειών.
Οι αθλητές διαγωνίζονται, ξεκινώντας από τους ελαφρύτερους στους βαρύτερους, σε τρεις με τέσσερις προσπάθειες ανά lift και οι καλύτερες από αυτές προστίθενται στο τελικό σύνολο του κάθε διαγωνιζομένου. Στην περίπτωση που δύο διαγωνιζόμενοι της ίδιας κατηγορίας έχουν το ίδιο τελικό σκορ, την πρωτιά παίρνει ο ελαφρύτερος.
Σημαντική εκπροσώπηση της Λήμνου
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχουν και τέσσερις αθλητές από τη Λήμνο, μια σημαντική εκπροσώπηση, για ένα άθλημα που δε τυγχάνει και της ανάλογης προβολής, με τον Κωνσταντίνο Τσελεπή-προπονητή και ιδιοκτήτη ταυτόχρονα του γυμναστηρίου OxyZen, να είναι αρκετά αισιόδοξος καθώς και τα τέσσερα παιδιά, έχουν προπονηθεί σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα.
Τη Λημνιά αποστολή στελεχώνουν οι:
Κώνσταντίνος Τσελεπής-προπονητής
Πάρης Γλίτζος
Ευθύμης Πατσαρίσος
Παντελής Καμβύσης
Ειρήνη Παλαιολόγου
Χορηγοί
Εκ μέρους του LimnosXpress θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους αθλητές μας.