Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία ΟΤΕ

0

Με το παρακάτω κάλεσμα η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και καλεί στις 12:30 στη συγκέντρωση που οργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λήμνου. Το κάλεσμα υπογράφουν ο πρόεδρος Ξυπτεράς Ανδρέας και ο γραμματέας Ρίζος Αλέξιος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!

  • Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων!
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
  • Απαιτούμε εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων!
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους!

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στρίμωξαν την κυβέρνηση. Οι εξαγγελίες του Γαβρόγλου για υποτιθέμενους διορισμούς από το Φθινόπωρο, έγιναν κάτω από την πίεση των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων.

Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να έχει αυταπάτη για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Η αυτονομία, η αποκέντρωση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι βασικά συστατικά της αντιλαϊκής της πολιτικής. Άλλωστε μαζί με τον ΟΟΣΑ έδιναν συνεντεύξεις τύπου για να παρουσιάσουν τη κοινή τους στρατηγική για την εκπαίδευση. Η στρατηγική τους συμβαδίζει με τη «δίκαιη» ανάπτυξη, με τα ψέματα τους για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που θα εφαρμόζονται μνημονιακοί νόμοι και μέτρα ως το 2060.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας!

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα. Ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία. Ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του σχολείου και την προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο με το νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, που τέθηκε σε «διαβούλευση», που θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις δομών, όπως π.χ. τα ΚΕΔΔΥ. Ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Ενάντια στην εφαρμογή του Π.Δ. 79 για τα 25άρια τμήματα.

Αξιοποιούμε τη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ (11:00 – 14:00) και συμμετέχουμε σε πανδημοσιοϋπαλληλική συγκέντρωση την Παρασκευή 11 Μαίου στις 12:30 στην πλατεία ΟΤΕ που οργανώνει το Νομαρχιακό τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ο αγώνας αφορά τη μόρφωση, το μέλλον και τη ζωή της νέα γενιάς και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.