Παρουσία Γιαρμαδούρου σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη μάχη του ΣΚΡΑ

0

Ο  Έπαρχος Λήμνου Ευάγγελος Γιαρμαδούρος παρευρέθηκε την Κυριακή  13 Μαΐου 2018, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που πραγματοποιήθηκε στο χωριό ΣΚΡΑ του Δήμου Παιονίας με την ευκαιρία της  συμπλήρωσης των 100 ετών από την μάχη του ΣΚΡΑ, μία από τις φονικότερες μάχες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Μακεδονικό Μέτωπο.

Την εκδήλωση αυτή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Στην μάχη αυτή, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν νικηφόρο, έχασαν την ζωή τους, μαχόμενοι για την πατρίδα τους και αρκετοί Λήμνιοι και Αγιοευστρατίτες Στρατιώτες οι οποίοι ανήκαν στην Μεραρχία Αρχιπελάγους.

Συγκινητική ήταν και παρουσία στην εκδήλωση αντιπροσωπειών  από τους Λημνιούς Συλλόγους τόσο της Θεσσαλονίκης αλλά και της Καβάλας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου θέλοντας να τιμήσει τους  55 ήρωες συμπατριώτες μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τους Πεσόντες στην Μάχη του Σκρά» την Κυριακή 20 Μαΐου στο μνημείο  αφιερωμένο στους Πεσόντες στη Μάχη του ΣΚΡΑ στην Τοπική Κοινότητα Ατσικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.